“El tren dels exploradors” arriba al Baix Llobregat

Desenes de famílies han viatjat aquest dissabte en la nova ruta dels “Trens Turístics Barcelona és molt més”, una iniciativa de la Diputació de Barcelona i Renfe per impulsar el turisme responsable i sostenible a la província. La ruta tindrà una nova edició a la tardor.

“El tren dels exploradors”, la nova ruta del projecte “Trens Turístics Barcelona és molt més”, ha sortit de Barcelona a primera hora del matí i ha fet parades a Gavà i Castelldefels.

Al llarg de la ruta, els viatgers han gaudit d’una visita guiada i un taller de joieria prehistòrica al Parc Arqueològic Mines de Gavà; una visita guiada i taller gastronòmic als Mercats de Gavà; una visita guiada a l’eix comercial i el Museu de Gavà; un trenet que els ha portat fins al Castell de Castelldefels; una visita a Piratia, experiència interactiva i immersiva que permet endinsar-se en el món de la pirateria apel·lant els sentits, i una representació teatral final vinculada al món i la vida dels pirates.

“El tren dels exploradors” és una nova ruta dels “Trens Turístics Barcelona és molt més”, impulsats per Diputació de Barcelona i Renfe, que acaben de signar un nou conveni per promocionar conjuntament el transport en tren i posicionar la província de Barcelona com a destinació turística i de negocis.

“El projecte dels ‘Trens Turístics Barcelona és molt més’ pretén potenciar un turisme responsable, sostenible i promoure la descongestió i el posicionament de l’oferta turística de tot el territori”, ha explicat la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, durant la ruta. “El turisme que promou la Diputació de Barcelona defensa la descentralització, la qualitat i el benestar, i és una eina de desenvolupament per a tots els municipis de la província”, ha afegit la diputada.

En aquest sentit el director de Rodalies i representant institucional de Renfe a Catalunya, Antonio Carmona, ha celebrat que aquesta iniciativa conjunta amb la Diputació de Barcelona “té un doble objectiu que s’està aconseguint amb les rutes que ja s’han posat en marxa: fomentar el turisme de proximitat més sostenible viatjant en tren, i descobrir els racons i activitats més interessants que trobem en tota la província”.

Un d’aquests racons que avui han pogut redescobrir els viatgers és precisament el Baix Llobregat. “En aquesta acció s'uneixen dos dels principals eixos que impulsem des del Consorci de Turisme: l’atracció del turisme familiar i la promoció de la mobilitat sostenible en la destinació, per descobrir i gaudir de l'oferta turística de la comarca, a un salt de Barcelona”, ha destacat la presidenta del Consell Comarcal i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, Eva M. Martínez.

Els mercats i l’eix comercial de Gavà i el Parc Arqueològic Mines de Gavà són alguns dels atractius que han pogut descobrir els viatges del Tren dels Exploradors. “El tren turístic és una experiència única per descobrir la vitalitat del nostre comerç i la nostra restauració, que cuina els seus plats amb productes conreats al  Parc Agrari, màxim exponent de la nostra tradició pagesa, alhora que ens permet endinsar-nos en una de les joies del turisme cultural de Catalunya: les mines neolítiques en galeria més antigues d’Europa, aixoplugades pel Parc Arqueològic”, ha subratllat el regidor delegat de Comerç, Mercats i Turisme de l’Ajuntament de Gavà, Isidre Casas.

La ruta ha continuat a Castelldefels, on els viatgers han visitat el Castell de Castelldefels i l’experiència immersiva Piratia. “Des de l'Ajuntament de Castelldefels estem encantats de poder participar en el Tren dels Exploradors! Aquesta emocionant aventura familiar ofereix un dia ple d'història, cultura i diversió que permet als viatgers viure una inoblidable jornada plena d'activitats descobrint la nostra meravellosa ciutat”, ha apuntat el regidor de Turisme, Hosteleria, Nova ciutadania i Universitats de l’Ajuntament de Castelldefels, Guillermo Massana.

El projecte “Trens Turístics Barcelona és molt més”

El projecte “Trens Turístics Barcelona és molt més” forma part de l’acord entre la Diputació de Barcelona i Renfe per promoure la mobilitat sostenible i els atractius turístics de la província com a destinació d’esdeveniments d’empresa, culturals i esportius amb descomptes per als participants, fomentant així l’ús dels serveis de Renfe com a mode de transport prioritari per desplaçar-se i promovent un turisme alternatiu, sostenible i diversificat a la província. Els “Trens Turístics Barcelona és molt més” van aplegar l’any passat 300 visitants amb els trens "El Modernisme gurmet" i “Ruta Viles Marineres”.

Més informació: https://www.barcelonaesmoltmes.cat/trensturistics