Més de 50.000 persones gaudeixen de la Fira de Sant Isidre i l Mostra d'Entitats

L'alcalde Carles Ruiz i el president de la Cooperativa Agrícola de Viladecans, Carles Faura, van inaugurar la 53a edició de la Fira de Sant Isidre-22a Mostra d'Entitats, aquest dissabte, dia 18 de maig. La Fira s'ha celebrat al passeig i parc de la Marina, la plaça de la Mediterrània i l'edifici Cúbic, i ha aconseguit més de 50.000 visitants al llarg del cap de setmana. Ha estat un aparador de l'activitat econòmica i associativa de la ciutat, posant l'ènfasi en el potencial de la gastronomia local, amb la Terrassa de la Fira, un gran espai gastronòmic i lúdic a la plaça de la Mediterrània.

El producte de l'horta local ha estat el protagonista de les tapes de l'espai gastronòmic, però enguany ha posat l’accent en el potencial de la gastronomia local, amb la creació de la Terrassa de la Fira, un gran espai gastronòmic i lúdic a la plaça de la Mediterrània. No han faltat a la cita el tradicional Concurs-Exposició de Fruits del Camp, amb les tradicionals paneres dels productes de l’horta del Parc Agrari i el Mercat de Pagès; el Carrer del Comerç Local, amb 30 establiments de proximitat mostraran els seus productes, o l’estand municipal, dedicat enguany a les dues missions de l’estratègia 2030 de la ciutat: l'abandonament escolar zero i ser una ciutat neutra en emissions. El Mercat de Pagès ha tornat a posar a l’abast dels visitants un lot de productes per només 6 euros. Deu restauradors de la ciutat han oferit tapes o begudes: el restaurant de Can Batllori, el Rebost d’en Txiki, Mamut, Cal Mingo, Leben Cafè, brunch i més, Vilateca, Vins i Caves Aribau, Bö, Can Martí i La Bodegueta. Hi hagut també tallers i demostracions de cuina, tastos de cervesa i vins.

Els nens i nenes han pogut gaudir d'activitats, tallers i un espai de jocs gegants inclusius, que forma part de l’estratègia Viladecans em Cuida, l’aposta municipal per potenciar el benestar del veïnat treballant amb una mirada comunitària i projectes innovadors.

L’estand municipal viatja cap a la Viladecans del 2030

L'estand municipal s'ha omplert d'activitats per transmetre com serà aquesta aventura, amb els seus reptes, projectes i eixos estratègics basats en l'Estratègia 2030. Un viatge enfocat a assolir les dues missions de ciutat: l'abandonament escolar zero i ser una ciutat neutra en emissions. A l'estand també s'ha pogut descobrir la Casa de les Abelles i com l'Ajuntament està engegant el projecte Viu Verd per renaturalitzar la ciutat, finançat amb Fons Next Generation. Els infants que han visitat l'estand també han gaudit de quatre tallers diferents.

62 entitats i una setantena d’activitats a la Mostra

Han participat 62 associacions, onze més que l’any passat, amb expositor, amb la demostració de les seves activitats habituals o convidant la ciutadania a participar en tallers i jocs. Un dels moments més esperats ha estat el #RepteSantIsidre, que aquest any s'ha celebrat amb una performance participativa per preparar entre tots i totes la maleta per al viatge #ViatgeAmbLesEntitats.

L’escenari del Llac ha tornat a ser el lloc de trobada d’un gran nombre d’entitats veïnals, esportives i culturals, amb exhibicions i espectacles diversos, i l’escenari de la Mostra ha acollit activitats participatives per a totes les edats.

Nou Carrer del Comerç Local

Aquest any la Fira ha reunit mig centenar de negocis, la majoria locals, i enguany ha estrenat el Carrer del Comerç Local, un espai singular on prop de 30 botigues de proximitat de diferents sectors han ofert els seus productes, amb el suport de la Xarxa Comercial de Viladecans. També s'han realitzat sortejos amb La Ruleta de Premis Locals, que ha repartit obsequis entre els qui han visitat l'espai amb la dinamització de la plataforma local Compra 08840.

La moda també ha estat protagonista amb un shooting de models, i estudiants de batxillerat de l'institut Josep Mestres han mostrat creacions de moda dels seus projectes de fi de curs, enguany inspirades en l'arquitectura Bauhaus i les seves formes geomètriques. També com a novetat, la Fira ha presentat un espai d'exposició de cotxes elèctrics, on els i les visitants han pogut concertar cita en el estand per posar-se al volant d'un d'aquests vehicles.