Comença la 53a Fira de Sant Isidre i la 22a Mostra d'Entitats

La 53a Fira de Sant Isidre i la 22a Mostra d'Entitats han obert aquest matí les seves portes sota el lema "Hi ha viatges que et porten a casa". 

Durant la inauguració, el president de la Cooperativa Agrícola Carles Faura ha volgut destacar que "som un sector resilient: tot i la sequera, les pedregades... no disminueixen les nostres ganes de continuar però necessitem trobar solucions perquè l'agricultura també es pugui adaptar als nous temps. La Fira ens permet reconèixer la feina dels pagesos locals que treballen un producte de quilòmetre zero de qualitat excepcional i seguir promocionant el tomàquet cherry que ens diferencia i ens dona valor". Per la seva banda, l'alcalde Carles Ruiz ha destacat que "si volem que l'horta del Delta segueixi fent aquesta feina cal posar les condicions perquè sigui possible".

En el seu discurs també ha agraït la participació de les famílies pagesesen el concurs de paneres "perquè la feina que hi ha darera és moltíssima i dona cohesió i singularitat a la nostra Fira. Una fira que és un aparador de ciutat, segurament el més important, la gran trobada després de Sant Jordi i primera de moltes altres activitats d'oci i cultura que demostren la vitalitat de la ciutat i que les entitats fan una feina brutal".

La vessant més tradicional de la Fira es mostra a l'exposició de paneres, on es poden veure una vintena de creacions artístiques fetes a base de verdures, hortalisses i gra, i al Mercat de Pagès. L'horta local també protagonitza l'oferta gastronòmica de la Terrassa de la Fira, organitzada pel Gremi d'Hostaleria. Aquesta entitat de restauració de la ciutat també transmetrà la passió dels productes de Km0 a través de diversos 'showcookings'.

Com en altres ocasions, la Fira també serveix d'aparador dels comerços i les empreses locals. Aquest any estrena el Carrer del Comerç, a més de sortejos de la plataforma Compra 08840, 'shootings de moda' i una desfilada de dissenys creats per l'alumnat de l'Institut Josep Mestres.

Les associacions també són protagonistes d'aquest cap de setmana a la Mostra d'Entitats, una cita on el teixit social es reivindica cada any. En aquesta 22a edició hi participen més de mig centenar d'associacions amb expositor o activitats i seran protagonistes del Repte de Sant Isidre, al qual s'hi pot sumar tothom qui ho vulgui per celebrar el #ViatgeAmbLesEntitats.