Una quinzena de municipis es reuneixen per abordar qüestions de salut i seguretat juvenil en contextos d'oci

Recollint aquesta inquietud i responent al compromís del departament comarcal de Joventut de donar suport als municipis i afavorir l’abordatge col·laboratiu de reptes i demandes vinculades a les polítiques de joventut i a la realitat juvenil, ha tingut lloc una sessió monogràfica sobre salut i seguretat. La finalitat de la convocatòria ha estat la de promoure un espai per a la recerca conjunta de possibles estratègies de prevenció, contenció i resposta, sobretot des d'una perspectiva d’intervenció socioeducativa, a les problemàtiques que es donen en activitats i esdeveniments d’oci i que els municipis consideren prioritari afrontar.

Finalitzada l’exposició de la caporala, es va obrir un torn de paraula perquè les persones assistents a la sessió (majoritàriament regidors/es i tècnics/ques de Joventut de la comarca) poguessin indicar quines situacions es trobaven en sengles localitats i, en cas que en coneguessin cap, quines estratègies desplegaven per tal de minimitzar-ne els efectes.

Cercar fórmules per intentar reconduir el fet que algunes persones joves associïn diversió amb alcohol i consums de risc, i/o amb agressions a altres persones joves, és imperatiu. Alhora, es manifesta clarament l’interès per a reflexionar, al seu torn i en paral·lel, al voltant dels riscos ambientals (com ara la vulnerabilitat socioeconòmica, la precarietat, la solitud no desitjada, la pressió de les xarxes socials, entre altres) que poden desembocar en aquests tipus de situacions. S’entén que d’aquesta manera es podran dissenyar i executar accions més efectives que redueixin el nombre d’incidents i que millorin la salut i la seguretat de les activitats i propostes lúdiques i culturals.

Pròximament, i en funció d’allò que les persones que van assistir a la trobada suggereixin, es decidirà de quina manera es dona continuïtat al treball per afrontar aquesta problemàtica.

 

<p style="margin: 0px 0px 1.5em; padding: 0px; border: 0px; font-family: " lucida="" sans="" unicode",="" "lucida="" grande",="" sans",="" verdana,="" arial,="" sans-serif;="" vertical-align:="" baseline;="" background-color:="" rgb(255,="" 255,="" 255);"="">