El Baix Llobregat ha mobilitzat gairebé 400 Milions d'euros dels fons Next Generation

Per tipus d’entitat beneficiària, les empreses són les organitzacions que han captat més recursos econòmics

La indústria lidera el rànquing de receptors per sectors

Segons les dades recollides per la Generalitat de Catalunya en el marc del monitoratge dels fons Next Generation EU a Catalunya, la comarca del Baix Llobregat ha rebut fins a febrer de 2024, 398,27 milions d’euros provinents de la resolució de 141 convocatòries de diferent índole vinculades al finançament del fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Aquesta xifra representa un 11% de l’import total distribuït a tot el territori català, que s’eleva fins als 3.581,14  Milions d’euros.

L’empresa és la gran beneficiària de les ajudes, en concret s’han destinat 251.928.069 € que representa un 63,3% dels fons atorgats al Baix Llobregat, seguit de l’administració local que ha sigut capaç d’atraure un 21,5% de les ajudes per valor de 85.623.433 €. Centres de recerca i formació i particulars segueixen el llistat de beneficiaris amb un 9% i 3% respectivament. Les entitats sense ànim de lucre han sigut capaços d’atraure el 2% de les ajudes totals rebudes al Baix Llobregat.

Per àmbits sectorials, més del 40% de les ajudes que rep la comarca van a parar al sector industrial, fet que remarca un cop més la característica del teixit productiu del Baix Llobregat i reforça la necessitat d’apostar per la reindustrialització com a clau de desenvolupament i impuls comarcal. La mobilitat urbana, amb un gairebé 20% dels fons és el segon sector amb més impacte i el Sistema Nacional de Ciència el tercer seguit dels àmbits de Rehabilitació d’edificis i Energies renovables.

El Fons Next Generation EU és un instrument aprovat el 21 de juliol de 2020, pel Consell Europeu que té per objecte transformar els reptes econòmics i socials derivats de la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19 en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital. Aquest mecanisme excepcional de recuperació temporal impulsa la transició cap a un país més verd, digital i resilient.

Estructurat sobre 2 instruments financers, el REACT-EU d'ajuda a la recuperació per la cohesió i els territoris d'Europa i el Mecanisme de recuperació i resiliència (MRR) que constitueix el nucli del fons de recuperació i està dotat de crèdits en concepte de préstecs i transferències directes no reemborsables. L'objectiu és restaurar el potencial de creixement de les economies de la Unió, fomentar la creació de llocs de treball i promoure un creixement sostenible.

L’AODL Reindustrialització, gràcies al Programa de suport al desenvolupament local amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social —Servei Públic d’Ocupació Estatal—, continua treballant per contribuir a la dinamització i recerca de fons Next Generation que permetin accelerar la transformació de la comarca i millorar la vida de la seva ciutadania.

Tota la informació sobre la distribució de les ajudes i el repartiment en cadascun dels municipis de la comarca està disponible a la web del departament de Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya.

 

<p style="margin: 0px 0px 1.5em; padding: 0px; border: 0px; font-family: " lucida="" sans="" unicode",="" "lucida="" grande",="" sans",="" verdana,="" arial,="" sans-serif;="" vertical-align:="" baseline;="" background-color:="" rgb(255,="" 255,="" 255);"="">