Viladecans, protagonista de la 5ª etapa de la Volta

Viladecans ha acollit la final de la 5a etapa de la Volta ciclista a Catalunya 2024, una de les proves per etapes més antigues del calendari ciclista mundial. L'Ajuntament ha apostat per ser part important de la cursa com una oportunitat per a la projecció com a ciutat esportiva i saludable i ha comptat amb la col·laboració del centre comercial Viladecans The Style Outlets, patrocinador de la prova, per fer realitat aquesta arribada a la ciutat.

L'alcalde de la ciutat, Carles Ruiz, ha valorat positivament la cita destacant que "Viladecans acull cada vegada més esdeveniments esportius, i aquest és un dels més importants i antics de Catalunya, amb més de 100 anys". També ha posat en valor la implicació de les empreses que s'instal·len a Viladecans, com Viladecans The Style Outlets que com explica María Jesús Montesinos, gerent de l'outlet, no s'ho van pensar dos cops quan els van donar l'oportunitat de participar a la Volta, ja que "és un esdeveniment únic, una competència internacional que dona rellevància a la localitat i que compleix uns objectius bàsics, com són la dinamització de la zona i la promoció de l'esport i la vida saludable".

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també va fer acte de presència a l'arribada dels ciclistes i va remarcar que "Viladecans ha tingut l'oportunitat de rebre una de les darreres etapes de la Volta, que expressa el gran potencial del ciclisme a Catalunya". La línia de meta estava ubicada a l'avinguda de la Generalitat, a l'alçada de la plaça d'Europa. Els corredors van entrar a Viladecans des de Sant Boi per la comarcal, un pilot que ha constat d'un recorregut de 4,6 quilòmetres per la ciutat. Tot seguit, al podi s'ha fet el lliurament dels premis de les diverses classificacions, i el guanyador ha estat el ciclista francés Axel Laurance, per davant del neerlandès Marijn Van Den Berg, guanyador de la quarta etapa, i el seu compatriota Bryan Coquard.

En aquesta 103a edició de la Volta, que compta amb set etapes del 18 al 24 de març, hi participen 25 equips ciclistes, entre els quals estan els divuit millors equips del món. Així, a l'arribada s'han pogut veure algunes de les estrelles més destacades del moment del ciclisme mundial: guanyadors del Tour de França com l'eslovè Tadej Pogacar, el galès Geraint Thomas o el colombià Egan Bernal, així com de La Vuelta a España, com l'estadounidenc Sepp Kuss o el colombià Nairo Quintana; a més d'alguns dels ciclistes nacionals més destacats del pilot com Enric Mas i Mikel Landa.

                voltagentgran

MÉS QUE UNA CURSA

Durant tot el dia s'han organitzat tota mena d'activitats físiques a l'aire lliure per a gent gran, adults i nens i nenes d'escoles de la ciutat, i ja per la tarda l'ambient s'ha animat amb l'espectacle còmic 'Karoli la Volta, la Vuelta, el Giro, el Tour...' de la Cia. Karoli, un 'Camerino de maquillatge' i l'espai 'Pedala i pinta'de la Cia.Mr. Burro i, per berenar, una xocolatada a càrrec de Viladecans Contra el Càncer.

                    esportviladecans

UNA CIUTAT AMB PASSIÓ PER L’ESPORT

A Viladecans l’esport és activitat física i vida saludable, però també és el respecte i la promoció de valors com ara la inclusió, la innovació, la diversitat i la igualtat. L’esport té un valor especial, i no sols perquè 25 esportistes de la nostra ciutat hagin estat olímpics, sinó pel compromís de tot un poble. Les prop de 40 associacions i entitats esportives de la ciutat treballen i col·laboren perquè tothom gaudeixi de la seva disciplina i, gràcies a ells, prop de 3.500 esportistes disputen cada any, individualment o en un dels 236 equips de Viladecans, més de 5.000 partits o trobades esportives.