La Volta a Catalunya arriba a Viladecans: EL 22 DE MARÇ, FINAL DE LA 5A ETAPA

Arriba una de les proves per etapes més antigues del calendari ciclista mundial. La 103a edició de La Volta a Catalunya viurà el final de la seva cinquena etapa a Viladecans el 22 de març. Per primera vegada, la ciutat acollirà la meta final d’una competició ciclista de primer nivell.

L’Ajuntament ha apostat per ser part important de la cursa com a una oportunitat per a la projecció com a ciutat esportiva i saludable i ha comptat amb la col·laboració del centre comercial Viladecans The Style Outlets per fer realitat aquesta arribada a la ciutat.

A La Volta, que compta amb set etapes del 18 al 24 de març, hi participen 25 equips ciclistes, entre els quals estan els divuit millors equips del món. Així, a l’arribada es podran veure algunes de les estrelles més destacades del moment del ciclisme mundial. Està previst que hi participin guanyadors del Tour de França com l'eslovè Tadej Pogacar, el galès Geraint Thomas o el colombià Egan Bernal, així com de La Vuelta a España, com l'estadounidenc Sepp Kuss o el colombià Nairo Quintana; a més d'alguns dels ciclistes nacionals més destacats del pilot com Enric Mas i Mikel Landa.

Vine a gaudir de la Volta i de les activitats familiars de fi de cursa!

SUMA'T A LA FESTA!

Durant tot el dia 22 de març, s’organitzaran diferents activitats entorn a l’arribada de la prova ciclista per celebrar un esdeveniment singular com aquest. Pel matí, al voltant de la plaça Europa se celebraran activitats físiques a l'aire lliure per a gent gran, adults i nens i nenes d'escoles de la ciutat.

Per la tarda, una vegada acabada la cursa, arribarà la part més animada amb:

  • Espectacle còmic 'Karoli la Volta, la Vuelta, el Giro, el Tour...' de la Cia. Karoli
  • Instal·lació 'Camerino de maquillatge' de la Cia.Mr. Burro
  • Espai 'Pedala i pinta' de la Cia.Mr. Burro
  • Xocolatada a càrrec de Viladecans Contra el Càncer i berenar

Per descomptat, també comptem amb tu per animar als corredors de la cursa! Vine a gaudir d'aquest dia històric!

EL RECORREGUT

La línia de meta estarà a l’avinguda de la Generalitat, a l’alçada de la plaça d’Europa. Els corredors entraran a Viladecans des de Sant Boi per la comarcal. Des de la plaça d’Espanya s’endisaran en la zona industrial a través de les avingudes del Progrés i de la Tecnologia fins a arribar a Viladecans The Style Outlets per la carretera de la Vila.

Després de passar pels carrers de Marie Curie i de Matilde Ucelay, el pilot pujarà al viaducte d’accés a la C-32 per dirigir-se a l’avinguda de l’Agricultura abans de fer el darrer gir i encarar ja la recta de meta a l’avinguda de la Generalitat. En total, el pilot farà un recorregut de 4,6 quilòmetres per la ciutat.

AFECTACIONS PER A LA MOBILITAT

L’esdeveniment tindrà afectacions en la mobilitat a l’entorn proper a la meta tant per a l’estacionament de vehicles (des de la tarda del dia 21) com per la circulació (durant tot el dia 22). A banda es faran talls de circulació puntuals durant el pas del pilot per la ciutat. Això comportarà canvis en el recorregut de diverses línies d’autobús que donen servei a Viladecans, en alguns casos durant tot el dia. 

Mapa de les afectacions a la mobilitat a la ciutat per la Volta a Catalunya 2024.

DESCARREGA'T TOTA LA INFORMACIÓ!

 

La Volta a Catalunya a Viladecans (PDF 459.08 Kb )

ALTRES ENLLAÇOS D'INTERÈS

Afectacions de trànsit al web de la Volta
Trànsit en directe al web del Servei Català de Trànsit
Llibre de Ruta de la Volta