El foment de l'emprenedoria retorna amb el Talent a les Aules

L’alcalde Carles Ruiz i estudiants i professors representants de deu centres educatius de la ciutat han participat avui a la Sala Gran d’Atrium a la presentació de Viladecans Talent a les aules, el concurs que promou la cultura emprenedora entre l'alumnat de secundària. Prop de 550 estudiants de Viladecans tenen des d'aquest dimarts un nou repte davant seu: crear una idea de negoci innovadora, creativa i viable. L'acte ha comptat amb la ponència inspiradora d'un jove emprenedor d'èxit, Álvaro Pintado, CEO i fundador de hello.app, qui va compartir la seva experiència i va motivar els joves a perseguir els seus somnis.

L’alcalde Carles Ruiz ha agraït a les empreses mentores i col·laboradores la seva implicació en el projecte i s’ha dirigit directament als estudiants per explicar que “per a Viladecans és un projecte molt important, per què suposa de manera divertida i diferent estimular el talent. Espero que tingueu molt bones idees i que us serveixin per guanyar confiança, coneixement i descobrir tot el que teniu a dintre, que és moltíssim”.

Després de l'acte de presentació, l'alumnat començarà la fase de formació, en la qual rebrà sessions formatives en els mateixos centres educatius aplicant el Business Model Canvas, un sistema amb el qual aprendran a validar idees de negoci i detectar punts d'innovació i millora d’aquestes. Els 10 centres educatius participants són: Escola Goar, Institut Josefina Castellví, Institut Josep Mestres i Busquets, Institut Miramar, Institut Olímpia, Institut Torre Roja, Institut de Sales, Col·legi Sant Gabriel, Col·legi Teide i Col·legi Sagrada Família.

Posteriorment, els interessats en participar hauran de formar equips de dues persones i presentar les seves idees. Una vegada avaluades les memòries, se seleccionaran les millors propostes (una per cada centre educatiu), que passaran a la fase de mentoratge, on comptaran amb el suport d'empresaris locals per desenvolupar la seva idea i elaborar el pla d'empresa que hauran de presentar a la gran final, que se celebrarà durant el mes de maig.

Els mentors i mentores d'aquesta edició, que acompanyaran i ajudaran els estudiants aportant els seus coneixements i experiència, provenen de les empreses Mesoestetic, Alliance Healthcare, Autovivo, Viladecans Style Outlet, Unilever, Ideaded, Yaskawa, MerkaPiso, Dynavics, Climava i Cubat.

A més de tot l'aprenentatge adquirit durant el programa, els millors projectes s'emportaran grans premis. El primer premi consisteix en un viatge de 5 dies a Silicon Valley (San Francisco, Estats Units), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, HP, Meta o la Universitat de Standford, entre d'altres.

També es lliurarà un segon premi consistent en un tour emprenedor per Brussel·les per visitar el Parlament Europeu, acceleradores d'empreses com B-Central i Finnova o el Google Atelier. El tercer premi, batejat com a Barcelona Entrepreneur Day, consisteix en un dia de visites als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona com el Pier1, DFactory i el Supercomputer Center.

El Viladecans Talent a les Aules, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament i dirigida per Talent Factory, compta amb la col·laboració d’Acció de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Inserta (Fundación ONCE), Grup Roca, Mobile World Capital Barcelona, Aigües de Barcelona, Esade, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Secot, Asencat, Innobaix, Peninsula, Founder Institut, DFactory, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).