L'Ajuntament posa en marxa un pla de millora de la neteja viària

L'Ajuntament de Viladecans destina un milió d'euros més a l'any en el nou contracte de neteja de la via pública i de recollida de residus. L'empresa prestadora continua sent Urbaser, però el servei total augmentarà la inversió un 70% en aquesta pròxima dècada respecte a l'anterior. El desplegament ha començat ja fent passos per a ampliar la freqüència, hores de servei i mitjans dedicats.

 

A principi d’any es va posar en marxa ja un paquet de mesures per a reforçar el servei. Entre d’altres coses, hi ha més personal i màquines escombradores, dos fets que permeten crear equips exclusius per a determinades tasques o fer feines de refoç. 

 

Un dels grans canvis és l'extensió del servei a les tardes i els dies festius. Aquest es completarà amb noves mesures que es posaran en marxa a l'abril, dins de noves accions que també milloraran el servei els caps de setmana.

 

Hi ha alguns aspectes que estan pendents de l’evolució de la situació de sequera, com l'ampliació del servei de retirada de taques amb vitropressió i l'ampliació del baldeig nocturn estiuenc a tot l'any. Encara que l'Ajuntament destina aigua no potable procedent de pou, aquestes mesures podrien veure's postergades fins al 2025, quan hi haurà un nou conjunt d'actuacions a partir de la incorporació de nous vehicles de neteja.