La primera Volta a Catalunya amb arribada a Viladecans escalfa pedals

Viladecans viurà un març sobre rodes. La nostra ciutat ha fet història en matèria esportiva amb campions i campiones olímpiques com Sergio Garrote, sent subseu de Barcelona 1992 o aconseguint títols mundials. Però aquest 2024, la ciutat donarà un pas més, perquè si en el 2023 va acollir un esprint intermedi de La Volta Ciclista a Catalunyaen aquesta edició acollirà la línia de meta en una de les etapes de La Volta Ciclista a Catalunya 2024, convertint-se en un referent de l'esport en bicicleta.

La presentació d'aquesta històrica prova esportiva, que enguany celebra la 103 edició, va tenir lloc el dimecres 28 de febrer a l'Institut Nacional d'Educació Física de Barcelona. Allà, a part de confirmar que la data serà del 18 al 24 de març, també van desvetllar l'itinerari complet de les set etapes en què els millors ciclistes del món hauran de competir en terres catalanes. Els aficionats i aficionades hauran d'esperar fins la cinquena etapa, que se celebrarà el 22 de març, per veure el pilot en els carrers fins a l'arribada de meta, que tindrà lloc a l'avinguda de la Generalitat a l'alçada de plaça Europa.

El pilot recorrerà gairebé 5 quilòmetres i penetrarà a la ciutat a través des de Sant Boi per la comarcal. Des de la plaça d’Espanya s’endisaran en la zona industrial a través de les avingudes del Progrés i de la Tecnologia fins a arribar a Viladecans The Style Outlets per la carretera de la Vila. Després de passar pels carrers de Marie Curie i de Matilde Ucelay, el pilot pujarà al viaducte d’accés a la C-32 per dirigir-se a l’avinguda de l’Agricultura abans de fer el darrer gir i encarar ja la recta de meta a l’avinguda de la Generalitat. A la Volta participaran 25 equips, entre els quals es troben els 18 equips més importants del món i més de 170 ciclistes internacionals com el dues vegades guanyador del Tour de França, Tadej Pogacar.

L'alcalde Carles Ruiz va dir, en el moment en el qual es va confirmar la ciutat com a arribada inèdita de la Volta, que espera que el 22 de març tothom surti a veure l'espectacle, siguin o no aficionats, de totes les edats. Viladecans està sobradament preparada per acollir una arribada d'etapa de la Volta, i la rebrà amb ganes de fer-ho bé i que sigui un gran dia de festa esportiva".

Aquest és un pas més per consolidar Viladecans com a referent esportiu català, ja que ha estat escollida pel seu fort caràcter esportiu i la seva aposta per l'esport local i base, amb més de 20 clubs de diferents disciplines i més de 1.000 esportistes que engrandeixen la xarxa esportiva de la ciutat. A part, Viladecans aposta per un estil de vida saludable, que és també un dels eixos de l'estratègia de promoció turística com realitzar camins a les platjes o fer un centre de vela a la platja. Obrint camí perquè la nostra ciutat sigui un referent esportiu i saludable.