El primer Fòrum Viladecans apropa més a ciutadania i Ajuntament

Prop de 150 persones es van donar cita al casal de barri de Montserratina, aquest dijous 15 de febrer, per participar en el Fòrum Viladecans, el renovat espai de trobada entre ciutadania i govern municipal per compartir l'evolució de la ciutat. L'equip de govern va estar representat per l'alcalde Carles Ruiz i cinc dels tinents d'alcalde: Richard Calle, Encarna García, Olga Morales, Joana Sánchez i Rosa Cañisá.

L'esdeveniment va permetre a veïns i veïnes manifestar les seves preocupacions i anhels, entre d'altres, sobre la neteja viària i l'incivisme, el nou model de matrícula escolar per a l'ESO, la seguretat i el transport públic al barri de l'Alba-rosa, les dificultats d'estacionament en diferents punts, la seguretat viària o la construcció d'habitatges per a persones amb discapacitats.

L'alcalde Carles Ruiz, que va respondre en persona les més de trenta consultes realitzades, va destacar que la ciutat està en un moment de canvi. Va posar com a exemple "com la mobilitat ha canviat molt els darrers mesos amb la via de cornisa, el reforç dels autobusos i el tren o el servei de bici compartida" i va assegurar que "es començarà a produir un canvi important respecte la neteja viària, ja que s'acaba d'estrenar una nova contracta".

A més, Ruiz va incidir en el fet que es treballa amb tots els serveis i inversions "perquè cap barri quedi enrere dels altres" i va demanar que tothom ajudi a l'Ajuntament a "tampoc deixar ningú enrere" i a participar en la millora de la ciutat, "com està fent molta gent amb l'aplicació d'incidències Viladecans&Tu". "Necessitem tothom i escoltem a tothom per continuar millorant la ciutat", va assegurar l'alcalde.

Precisament, els tinents d'alcalde van dedicar uns minuts a apropar la tasca del govern i els projectes estratègics a la ciutadania, perquè aquesta en sigui partícip i més protagonista de les decisions i les actuacions.

En aquest sentit, Joana Sánchez, tinenta d'alcalde de l'Àrea de Govern Intern, va explicar que el pressupost municipal d'enguany està "centrat en les persones i en reforçar aquells serveis que la gent ens diu que han de millorar, com la neteja, l'atenció social, la seguretat o la generació d'ocupació".

El tinent d'alcalde de Planificació Territorial, Richard Calle, va traslladar com el govern ha plasmat les necessitats ciutadanes "en la millora de carrers o d'equipaments molt repartits per la ciutat" en les inversions municipals del 2024.

Per la seva part, Encarni García, tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, va defensar que "entre el medi ambient i la salut hi ha una relació directa, i per això la transició ecològica és qualitat de vida" i va defensar que s'estan fent polítiques "per fer partícip a la gent contra l'emergència climàtica, per no arribar a situacions irreversibles".

A més, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Olga Morales, va defensar "el repte de ser una ciutat cuidadora" i va explicar com a través de l'estratègia Viladecans em Cuida "la xarxa comunitària pot ajudar a detectar fragilitats per ajudar-nos a actuar".

En la mateixa línia, la tinenta d'alcalde d'Innovació Social, Rosa Cañisá, va donar la mà a què la ciutadania sigui més protagonista de les polítiques municipals i va posar a disposició "les oficines de Districte" i, també, "els nous Fòrums de Barri, que s'estrenaran al març, i permetran analitzar barri a barri amb la gent les necessitats més properes".

El Fòrum es va convertir, per tant, com va dir el mateix alcalde Carles Ruiz "en un espai no per tancar temes, sinó per esperonar a seguir el treball entre l'administració i la ciutadania perquè la ciutat no deixi de fer passos endavant".