Primera espigolada de tarongers a la ciutat per l'aprofitament alimentari

Més de 60 estudiants de l'institut de Sales i veïns i veïnes del barri de Sales han participat durant el mes de febrer en la primera espigolada de tarongers amargs a Viladecans, que s'ha fet pels carrers del barri. Es tracta d’una nova iniciativa del Pacte de Viladecans pel clima, que des del curs passat està impulsant accions per aprofitar els aliments i evitar-ne el malbaratament, i ha comptat amb el suport de la Fundació Espigoladors i la implicació de l'Associació de veïns i el Casal del barri, així com d'altres entitats del municipi.

L’activitat ha tingut molt bona rebuda i s’ha pogut arribar a tots els arbres recollint gairebé mil quilos de taronges. Com són taronges amargues no es poden menjar directament i es transformaran amb melmelada. El mateix veïnat n’ha elaborat una petita part en la demostració realitzada aquest dissabte i la resta serà la Fundació Espigoladors qui, gràcies al projecte Urban(eat)a, finançat per la Generalitat i que també s’està duent a terme en altres municipis, la transformarà a l’obrador d'im-perfect i la retornarà per poder-la menjar.

Així doncs, col·lectivament s'ha pogut aconseguir aprofitar aliments locals que d'altra manera es perdrien i, en aquest cas, embrutarien el terra. La propera acció del Pacte pel Clima prevista per als mesos de juny i juliol consistirà en promoure productes de temporada del camp de Viladecans, com el carbassó i el tomàquet, i s'organitzaran tallers de cuina per aprendre tècniques i receptes per aprofitar-los. La ciutadania pot donar suport al Pacte adherint-se al seu programa.