Més de 350 estudiants participen en la Jornada d'Orientació Professional

Més de 350 alumnes de batxillerat i cicles de formació professional dels centres educatius de Viladecans, han participat aquest dimarts 13 de febrer en diferents equipaments municipals a les Jornades d'Orientació Professional. Aquest esdeveniment anual permet conèixer de primera mà l'experiència de professionals i estudiants d'universitat i, així, poder acabar de decidir quines sortides s'adapten millor al que els i les joves es volen dedicar en un futur.

L'acte l'han obert a Atrium la tinenta d'alcalde d'Educació, Gisela Navarro, i el director de Serveis Territorials d'Educació al Baix Llobregat, Albert Grau. Navarro ha destacat la importància d'escollir allò que realment motiva i ha assenyalat la importància d'aquestes jornades en ser una manera de posar en contacte empresa i alumnat per crear cicles vitals d'èxit. A continuació, l'exjugador de bàsquet Sergi Grimau, ha realitzat la xerrada inspiradora #deixantpetjada.

Posteriorment, l'alumnat ha pogut assistir a una de les set taules rodones dedicades a un àmbit de coneixement per resoldre dubtes amb estudiants d'universitat i professionals dels diferents sectors. Els col·loquis s'han fet a l'Atrium, la Biblioteca de Viladecans, el centre de joves Can Xic i l'Escola Oficial d'Idiomes de Viladecans. Les taules s'han centrat en els àmbits científic, de les humanitats, la salut, les arts, les humanitats, la tecnologia i l'economia.

Estudiants com la Natalia Navarrete ha remarcat que "Aquestes jornades van molt bé per a persones indecises com jo, que tinguin dubtes o que no tinguin ni idea". El Marc Perera, també destaca que "Ens servirà per guiar-nos i veure les opcions i experiències personals que ha tingut la gent".

A més, per segon any consecutiu, s'ha realitzat una taula rodona del projecte Xcelence dirigida a professionals de l'orientació i de tutories amb l'objectiu de millorar l'orientació acadèmico-professional que reben les i els estudiants.