La Rua de Carnestoltes portarà la disbauxa per un nou itinerari

Tot a punt perquè la gresca i la disbauxa s’apoderin dels carrers de la ciutat. Del 8 al 14 de febrer, el Carnestoltes proclamarà el seu regnat en la setmana més esbojarrada i divertida de l’any, amb una edició plena d’activitats i novetats perquè ningú es quedi sense gaudir del Carnaval. 

D’aquestes novetats, la més destacada té a veure amb la Rua de Carnestoltes del 10 de febrer, que canvia d’itinerari. Si bé altres anys començava al parc de la Torre-roja, aquest sortirà de davant d’Atrium, a l’avinguda de Josep Tarradellas i passarà pel carrer d’Àngel Arañó, la carretera de Sant Climent, les avingudes de Francesc Macià i de la Generalitat, la plaça de la Vila i el carrer de Jaume Abril. El final serà, també, al parc del Torrent Ballester, on hi haurà un punt de reciclatge de disfresses. Hi haurà dos punts d’exhibició de ball: un a la plaça de la Vila i un altre al mateix Torrent Ballester, on es farà l’entrega de premis a les carrosses i comparses de les entitats i grups ciutadans participants. La festa, però, no s’acabarà aquí, ja que tot seguit, a partir de les 22 hores, hi haurà sessió de música i ball a càrrec de DJ Monasterio

A través del programa Viladecans em Cuida, la Rua disposarà de tres espais inclusius accessibles a l'avinguda de Josep Tarradellas amb Àngel Arañó, a la l’avinguda Francesc Macià a l'atura de la plaça del Trenet de i al parc del Torrent Ballester. Les persones que vulguin fer-ne ús hauran d’arribar quinze minuts abans que comenci l’activitat. En cas de dubte sobre el funcionament d'aquest servei es pot trucar al 661 87 39 42 o escriure un correu electrònic a viladecansemcuida@viladecans.cat.

UN CARNAVAL AMB I PER A TOTHOM

Com sempre, les escoles seran les que donin el tret de sortida al Carnaval amb la celebració del Dijous Gras, que les congregarà a totes el 8 de febrer al parc de Can Xic per donar la benvinguda al Rei Carnestoltes. De la mà de l’Esparriot i la companyia Xip Xap, llegiran el pregó del Carnaval, es menjaran el tradicional entrepà de truita i gaudiran d’una bona festa. 

Uns dies abans, però, els casals de barri de La Unión, Sales, Montserratina i de l’Alba-rosa ja hauran començat a escalfar motors amb la seva particular ‘Disbauxa als casals', una gimcana que permetrà a qui participi aconseguir el seu passaport de Carnestoltes. Serà del 5 al 9 de febrer, i trobarà el seu punt àlgid a la festa infantil de Carnestoltes a la plaça de la Constitució amb un sorteig entre els i les participants. 

Així mateix, els infants continuaran sent protagonistes el dia després de la Rua: l’11 de febrer, a les 12:30 h, les famílies tenen una cita al ball de disfresses infantil a càrrec de la companyia Pentina el Gat, que omplirà la plaça de la Vila de música i animació.  

Una estona abans, a les 12 h, tindrà lloc a la mateixa plaça el ball de la Tornaboda i el Patatuf, símbol d’unió i germanor de les ciutats de Gavà i Viladecans. Serà l’últim acte abans del Dimecres de Cendra, en què els Diables de Viladecans protagonitzaran la vetlla del Rei Carnestoltes en un cercavila.