L'encesa de la il·luminació nadalenca obre les festes

Amb l'encesa de l'arbre, el dijous 23 de novembre, Viladecans dona per iniciat el Nadal que vindrà amb un Reis d'Orient més dolços i juganers.

L'Ajuntament, les entitats i el comerç local es bolquen, un any més en en celebrar conjuntament el Nadal al municipi, però enguany s'hi han afegit vint viladecanencs i viladecanenques, en representació de tota la ciutadania, per tal d’aconseguir una cadena popular de felicitacions nadalenques que sigui original i fugi dels tòpics habituals a través de la seva història de com viuen el Nadal a Viladecans. Són els protagonistes de la campanya de comunicació municipal “A Viladecans, el Nadal és una altra història” i animen tothom a gaudir d’aquestes dates assenyalades a la ciutat assistint i participant en les nombroses activitats que s’han preparat per a una programació cultural i lúdica que inclou també la segona edició del festival de teatre Al Carrer Nadal.

Petits i grans intercanviaran postals de felicitació per desitjar-se un 2024 ple d’oportunitats. La proposta de l’Ajuntament per a aquestes festes és que els escolars, els comerciants, els usuaris i usuàries dels equipaments ciutadans, i veïns i veïnes en general intercanviïn postals de felicitació i es desitgin un 2024 ple d’oportunitats per a Viladecans. Serà una cadena de felicitacions que s'iniciarà en tallers infantils on es crearan les primeres postals, que aniran destinades a la gent gran de les residències i centres de dia que, al seu torn, realitzaran altres postals que lliuraran als comerços locals amb què obsequiaran la seva clientela.

L'objectiu de la campanya nadalenca a Viladecans és crear una reacció en cadena que connecti la gent amb la ciutat de les oportunitats a través de la màgia i la il·lusió de les festes sota el lema “A Viladecans, el Nadal és una altra història”. La ciutat de les oportunitats a través de la màgia i la il·lusió de les festes sota el lema “A Viladecans, el Nadal és una altra història”.

La segona edició del Teatre Al Carrer Nadal presenta 33 funcions

El Nadal a Viladecans comptarà amb la segona edició del festival Al Carrer Nadal, la versió hivernal del festival d’estiu i que presentarà propostes teatrals, màgia, acrobàcies, malabars, clown, música i cercaviles. El festival aposta aquest any per més instal·lacions en la seva programació per oferir més possibilitats de gaudir de la cultura al carrer.

Del 28 al 30 de desembre de 2023, seran tres dies on 16 companyies d’arts de carrer (14 catalanes, una de la Comunitat Valenciana i una francesa) ens oferiran 17 espectacles que composaran 33 funcions al carrer.

Sumant esforços perquè cap dia nadalenc es quedi sense activitats

La programació d’activitats que han preparat per a les festes l’Ajuntament, les entitats i els comerços presenta novetats, en un any en què Viladecans ha sumat esforços perquè cap dia nadalenc no es quedi sense activitats festives i de promoció del comerç. Una de les novetats principals és la recuperació de l’ús d’un arbre natural per guarnir en aquestes dates la plaça de la Vila.

Una altra és que els Reis d'Orient, enguany, tornaran a llançar caramels a la Cavalcada del 5 de gener (sortida des d’Atrium Viladecans a les 18 hores), que en aquesta ocasió comptarà amb l’acompanyament de les escoles de ball locals. A més, es potenciaran, per part dels casals de barri, els tallers familiars durant les festes. També, enguany a més d'instal·lar el seu Magatzem Reial a Cúbic oferiran allà mateix el Taller Reial als matins, amb jocs i activitats lúdiques per als infants.