Vacances i negocis són les principals motivacions de les persones que visiten el Baix Llobregat

Aquesta és la principal conclusió de l’Enquesta de perfil i hàbits del turista de la Destinació Barcelona, elaborada a partir d’una operativa estadística de l’Observatori del Turisme a Barcelona i explotada per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat. Un estudi realitzat, a més, en col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el LABturisme de la Diputació de Barcelona. L’enquesta es va dur a terme en 28 punts d’enquestació a 814 turistes, entre gener i desembre del 2022.

La despesa total per persona durant l’estada va ser d’uns 761,6 €, distribuïts entre l’allotjament, el transport i la despesa durant l’estada (oci, gastronomia, compres…).

Així doncs, el Baix Llobregat va rebre a un turista que arribava a la comarca generalment en avió (el 56,7%), seguit del vehicle propi (29,3%) i del tren (9,9%).

Respecte als darrers anys, el Baix Llobregat recupera el turista internacional i amb una finalitat de viatge professional (un 38,3%), tot i que molt igualat, l’oci continua sent el principal motiu de la visita (així ho van fer el 41,9% dels enquestats).

El turista descobreix la comarca per primer cop. De fet, el 56,8% dels enquestats visitaven per primera vegada el Baix Llobregat, enfront del 43% que ja l'havien visitat anteriorment. Entre els repetidors, el 26,5% han estat més de 5 cops.

Segons aquesta enquesta, les platges, el caràcter i amabilitat de la gent, el clima, la seguretat personal, el transport públic i l'allotjament han estat els punts millor valorats de l’estada a la nostra comarca. Una valoració que en el seu còmput global arriba a una nota del 8,31 sobre 10.