PIMEC Baix Llobregat i el Consell Comarcal es fixen per aquest mandat treballar per millorar el comerç, la indústria i la mobilitat del territori

La delegació territorial de PIMEC s’ha trobat amb representants del Consell per repassar diversos temes, en un exemple més de col·laboració publicoprivada

Sant Feliu de Llobregat, 10 d’octubre de 2023. PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet s’ha reunit amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per tractar diversos temes empresarials i econòmics, en benefici de la competitivitat i productivitat del teixit productiu local.

Un dels temes que s’han tractat a la reunió és la indústria i el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet, Joan Soler, ha destacat que “és un sector fonamental que cal impulsar en matèria d’innovació, digitalització i sostenibilitat, així com vetllar per una reindustrialització de la mà de les pimes”.

Sobre la mobilitat, el president de PIMEC Baix Llobregat-L’Hospitalet ha posat èmfasi en la importància que el transport públic sigui eficient i sostenible i arribi a tots els centres de treball, ja que “dels 127 polígons industrials que hi ha a la comarca, en 54 no és possible accedir-hi en transport públic”.

Finalment, Joan Soler ha parlat de l’afectació de la sequera al Parc Agrari del Baix Llobregat tot insistint que “és un problema d’àmbit social, però també econòmic”, fet pel qual demana a l’administració pública accions per fomentar l’estalvi d’aigua i pal·liar els efectes d’aquest fenomen natural.

Soler ha estat acompanyat pel president de la sectorial de comerç al territori, Joaquim Ponce; el delegat territorial, Agustí Miró i la coordinadora territorial de PIMEComerç Baix Llobregat, Amparo Vinaja. Per la seva part, Ponce ha manifestat la necessitat de “promoure el comerç de proximitat i de posar en marxa mesures per adaptar-lo als reptes del futur i a la competència de les grans superfícies i del comerç electrònic”.

A la reunió també han assistit diversos representants del Consell Comarcal del territori: el conseller de Règim Interior, Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola, Fernando Vicente; el gerent, Cristian Rastrojo i el nou coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Acompanyament Local, Èric Gómez.