Viladecans tanca una Festa Major intensa, variada i multitudinària

Els carrers i places de Viladecans s’han omplert com mai durant aquesta Festa Major. Ha estat la més intensa, participativa i multitudinària que es recorda, amb l’assistència de milers de persones a les més de 50 activitats previstes. Durant quatre dies, de dijous a diumenge, grans i petits han gaudit de les diverses activitats programades i per a tots els públics. Tothom ha trobat el seu espai i la seva activitat per divertir-se a la ciutat, des del correfoc a concerts, passant per activitats de cultura popular, esportives, artístiques i focs artificials.

Ja des del principi, la plaça de la Vila es va omplir de gom a gom per donar la benvinguda a la Festa i escoltar el que havia de dir el pregoner d’enguany, el cuiner i duelista final de MasterChef 11 i finalista de MasterCheft 4 Álex Cañada. Va animar tothom a gaudir de la festa i això és el que han fet viladecanencs i la gran quantitat de gent de fora que en un moment o altre han passat per la ciutat.

La música ha estat una de les grans protagonistes, amb més de 35.000 assistents als concerts i activitats. El de The Tyets ha estat la cita més multitudinària d’aquesta Festa Major 2023. Prop de 8.000 persones, segons dades de la policia local, van ballar i corejar els èxits del duet mataroní, que no acostumen a actuar a la comarca i que van oferir un espectacle vibrant i festiu. Però no només ells van aplegar milers de persones. Els concerts de Seguridad Social i Diana Navarro van reunir prop de 5.000 persones cada un, al parc de Torrent Ballester, amb dos estils molt diferents, però que van trobar els seus fans entre el públic viladecanenc. 

Els grups de tribut a Raffaella Carrá i Héroes del Silencio també van animar les nits de la Festa. Unes 3.000 persones van assistir al primer i 1.500 al segon, amb ganes d’escoltar les versions de grans temes que tots coneixem, però que no ens cansem de cantar. Molt de públic per escoltar les cançons de sempre i molta assistència també per sentir i conèixer les veus d’artistes femenines amb molt de talent al Festival Ocellets. Les solistes i cantautores que van actuar als jardins de Magdalena Modolell van poder compartir les seves creacions amb una mitjana de 500 persones cada dia, que van apostar per un espai més reduït i íntim per conèixer les melodies de cantautores com Carlota Flâneur o Travis Birds. El Festival Amalgama, adreçat a la gent jove, va aplegar cada nit a prop de 4.000 ànimes amb ganes de passar-ho bé i les orquestres i havaneres que es van interpretar a la plaça d’Europa van reunir fins a mig miler de persones.

MIG MILER DE VISITANTS AL MUSEU

A banda de música, un dels actes més esperats de la festa major era la inauguració de la nova proposta museística de Ca n’Amat, l’exposició permanent 'Viladecans al Vuit-cents'. Tothom que ho volgués es podia inscriure prèviament per conèixer el nou itinerari, que consta d’un audiovisual immersiu que explica la història de la ciutat  i un recorregut per la casa de la família Amat a partir de tauletes tàctils. Aquestes tauletes les tindran tots els visitants, tot i que en aquestes primeres visites només les portaven els guies per la gran afluència de persones en Festa Major. Des de divendres 8 i fins dilluns 11, 584 persones van passar pel Museu, un total de 51 grups que es van ocupar un 78,18 % de mitjana. Hi van assistir persones amb mobilitat reduïda, famílies senceres, parelles i visitants individuals. Un gran èxit de participació i que Patrimoni Cultural valora molt satisfactòriament.

Les activitats de cultura popular van posar el caliu a la Festa. Amb la cercavila del Mamut, el correfoc, la Festa Xica, els grallersgegantspuntairescastellers... les entitats es van bolcar amb intensitat per omplir de dinamisme, animació i cultura els carrers de Viladecans. La Festa Major d’Estiu 2023 es va tancar en gran i deixa el llistó molt alt de cara a la de l’any vinent.

OLGA MORALES: “LA FESTA MAJOR HA SUPERAT TOTES LES EXPECTATIVES”

L’assistència de persones als actes de la Festa Major ha superat totes les expectatives de l’Ajuntament. Olga Morales, tinenta d’alcalde de Serveis d’Acció Comunitària, ha declarat que “és la primera vegada que passa amb aquesta intensitat, potser perquè és el primer any de normalitat absoluta després de la pandèmia; ha estat espectacular”. Morales també ha comentat que tot ha vingut rodat, des del bon temps, ja que molts dels anys anteriors ha plogut, al fet de caure el festiu en divendres i també haver encertat plenament la programació. “Tothom era al carrer i tot ple de gent. Hem encertat la programació i amb el fet de programar els concerts a diferents espais en funció de la temàtica i del públic. Hem trobat una línia que hem de continuar explorant, aquesta dels espais diferenciats, i ara analitzarem com continuar millorant de cara a futures edicions”, ha afirmat.