Tot a punt per una Festa Major inclusiva, comunitària i popular

Les vacances d'estiu ja s'han acabat, però l'alegria i la diversió encara continuaran uns dies més perquè arriba de nou la Festa Major de Viladecans. Del 7 al 10 de setembre, la ciutat s'engalanarà per rebre una festivitat igualitària, inclusiva i comunitària perquè persones de totes les edats puguin gaudir de les activitats i s'omplin de diversió. En aquest sentit, l'alcalde Carles Ruiz, a la roda de premsa de la festa, ha incidit en el caràcter inclusiu de la jornada, ja que, per exemple, alguns espectacles es traslladaran a l'Hospital i les residències perquè la gent que no hi pot assistir també hi sigui present. A part, ha volgut remarcar que la festa tindrà més actes, activitats i espais que mai després de tornar a la plena presencialitat, igual que l'any anterior.  Els actes tornaran als espais més emblemàtics de la ciutat com el parc de la Marina, la plaça de la Vila, la plaça Europa, el parc de Can Xic, els jardins de Magdalena Modolell o el parc del Torrent Ballester. Indrets únics per gaudir d'una festa transversal. 

El primer plat arribarà el dijous 7 de setembre a partir de les 20 h, quan començarà oficialment la festa amb el pregó que enguany anirà a càrrec del jove cuiner viladecanenc Álex Cañada, famós per la seva participació al programa MasterChef. En l'edició Junior, al 2017, l'Álex va aconseguir ser finalista, mentre que al 2023, ja en el format adult, el català va ser duelista final. A l'acte de presentació de la Festa Major, el pregoner ha explicat que aquest moment "és una oportunitat molt gran per donar-me a conèixer i és un orgull que pugui fer el pregó a la ciutat on he crescut i la que m'ha ensenyat l'esforç i tot el que costen les coses".

El que no hi faltarà serà ritme i música. L'oferta d'enguany és molt variada i els diferents escenaris rebran artistes i grups que estan d'actualitat o ja són part de la història de la nostra música.  El duet de Mataró "The Tyets", famosos i de rabiosa actualitat per temes com "Coti x coti" o "Olivia" encapçalen un cartell amb noms com Seguridad Social o Diana Navarro o tributs a mites com Raffaella Carrà, Frank Sinatra o Héroes del Silencio.

Per altra banda, els festivals també seran un dels plats forts i reconeguts de la Festa Major. L'Ocellets, de nou als Jardins de Magdalena Modolell, apostarà exclusivament pel talent femení amb artistes emergents que interpreten lletres plenes de feminisme, lluita i reivindicació. El Festival Amalgama, al parc de la Marina, farà justícia al seu nou i apostarà per grups i artistes de gènere urbà i underground que són tendència entre el públic jove. Tot això acompanyat per actuacions al Torrent Ballester i plaça Europa dedicats a un públic més adult, com ha explicat també la Tinenta d'Alcaldia d'Acció Comunitària, Olga Morales.

Una de les novetats d'aquesta edició serà l'estrena del nou Museu de Ca n'Amat, que obrirà les seves portes als veïns i veïnes de la ciutat en una ocasió única. Els dies 8, 9, 10 i 11, les persones que hagin reservat podran gaudir d'una visita guiada immersiva i interactiva per conèixer els secrets d'aquest històric edifici i també del passat de Viladecans, concretament sobre la vida ciutadana al segle XIX.

També les entitats populars tindran un gran protagonisme. No faltaran els correfocs, els castellers i els grallers, entre d’altres, encara que la Mamullada no se celebrarà aquest any a causa de la sequera. A més, els clubs esportius se sumen un any més a la cita amb tornejos especials i amb la tradicional Cursa Popular de Festa Major.