14 establiments de restauració participen a la ruta del Cherry, un producte singular i exquisit de Viladecans

Com ens agrada el tomàquet Cherry de Viladecans! I és que aquest producte, cultivat al Parc Agrari, és una varietat originària d'Amèrica, que des de 1.800 es conrea a llocs com Equador, Perú i nord de Xile. 

Es caracteritza per la seva petita mida, d’entre 1 i 3 cm, i el seu pes és d'uns 13 grams aproximadament. E

l seu sabor és intens i de color brillant. És cruixent, dolç i de textura suau i delicada, que varia segons varietat que sigui.

El Cherry conté una gran quantitat de vitamines i minerals com vitamina A, B1, B2, B3, B6, C, K i E, i minerals com el potassi, calci, fòsfor, sofre, magnesi, níquel, clor, sodi, ferro, coure, zenc, fluor, cobalt, iode, crom i manganès.

Cherry Viladecans

AQUÍ HI HA TOMÀQUET!

Ben adaptat a les característiques que l’horta d’aquesta fruita exigeix, al municipi de Viladecans, el tomàquet Cherry de format allargat i comercialitzat amb branca i lliure de plàstics, ha passat a ser el cultiu principal de la zona, convertint-lo així en un tomàquet únic i exquisit.

Impulsat per l’Ajuntament de Viladecans i en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola i el Gremi d'Hostaleria de Viladecans, el Cherry s’ha convertit en un projecte de cooperació i compromís amb el territori, els productors, els comerços i els restauradors de la ciutat i diferents institucions.

  • 14  establiments comercialitzen el Cherry.
  • 4 productors.
  • 10 restaurants.