El Baix Llobregat ha mobilitzat més de 220 milions d'euros dels fons Next Generation

Per tipus d’entitat beneficiària, les empreses són les organitzacions que han captat més recursos econòmics

La indústria lidera el rànquing de receptors per sectors

L’empresa és la gran beneficiària de les ajudes, en concret s’han destinat 142.872.141 € que representa un 62,4% dels fons atorgats al Baix Llobregat, seguit de l’administració local que ha sigut capaç d’atraure un 22% de les ajudes per valor de 51.176.166 €. Centres de recerca i formació i particulars segueixen el llistat de beneficiaris amb un 8% i 4% respectivament. Les entitats sense ànim de lucre han estat capaces d’atraure el 2% de les ajudes totals rebudes al Baix Llobregat.

El Fons Next Generation EU és un instrument aprovat el 21 de juliol de 2020, pel Consell Europeu que té per objecte transformar els reptes econòmics i socials derivats de la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19 en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital. Aquest mecanisme excepcional de recuperació temporal impulsa la transició cap a un país més verd, digital i resilient.

Des de l’Oficina de Projectes Europeus del Consell Comarcal i l’AODL Reindustrialització, gràcies al programa de suport al desenvolupament local amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social -Servei Públic d’Ocupació Estatal-, es continua treballant per contribuir a la dinamització i recerca de fons Next Generation que permetin accelerar la transformació de la comarca i millorar la vida de la seva ciutadania.