El Baix Llobregat ja llueix els Set Balcons de Montserrat

Aquest 29 de març s’ha inaugurat oficialment l’actuació Els Set Balcons de Montserrat, un projecte que permet a visitants, turistes, veïns i veïnes de la comarca del Baix Llobregat gaudir d’unes vistes panoràmiques excepcionals, així com de diverses activitats relacionades amb el senderisme, cicloturisme i el turisme familiar al voltant de la muntanya màgica.

Amb aquest acte es fa oficial que ara ja sí, turistes, visitants i veïns i veïnes ja poden gaudir d’aquestes set infraestructures distribuïdes per aquesta zona nord del Baix Llobregat, instal·lacions integrades en l’entorn i en la natura, amb l’espectacular teló de fons de la muntanya de Montserrat.

 

L’actuació Els Set Balcons de Montserrat és un projecte que es va iniciar l'any 2019 i que forma part del Pla de desenvolupament turístic de la zona nord de la comarca, impulsat pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat, òrgan adscrit al Consell Comarcal del Baix Llobregat. L’actuació compta amb la col·laboració tant dels municipis implicats, com també de la Diputació de Barcelona i amb el suport dels Plans de Foment Territorial del Turisme, ajut atorgat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Alhora aquests municipis de la zona nord de la comarca, permeten gaudir d’una gastronomia amb productes autòctons, visites a cellers i caves com la de Ramon i Canals a Castellví de Rosanes, i un patrimoni únic que mostra el passat i la història d’aquest territori, com el Castell de Voltrera a Abrera, les Coves de Salnitre a Collbató, la Colònia Sedó a Esparreguera, el Pont del Diable a Martorell, o les representacions de les Passions a Esparreguera i Olesa de Montserrat que tenen lloc durant aquests dies i fins a l’1 de maig.

Més informació:  www.setbalconsdemontserrat.cat

El Set Balcons de Montserrat

Castellví de Rosanes, hi trobem un balcó ubicat al nucli antic (a la part baixa de l’avinguda Mare de Déu de Montserrat) i un altre al bosc municipal al qual s’accedeix des de la plaça del Roure. En aquest cas, les dues infraestructures tenen forma de voladís, ja que sobresurten del terreny. Des del primer, es pot contemplar tant la muntanya de Montserrat com altres punts de la serralada Prelitoral i de la serra del Cadí, al fons de la vall del Llobregat. I des del segon, es pot gaudir d’una espectacular vista de Montserrat.

Esparreguera està ubicat al barri del Mas d’en Gall, al carrer de Can Fosalba. Hi trobareu un banc gegant que ofereix una vista panoràmica sobre el massís de Montserrat, i des d’aquest punt es pot enllaçar amb les rutes naturals del municipi.

Olesa de Montserrat, s’inicia un itinerari panoràmic interpretatiu des de la creu de Beca que arriba fins al Coll de les Espases, on se situa el balcó, un magnífic mirador de la muntanya de Montserrat. Integrat en el paisatge, ofereix uns seients, aprofitant el desnivell de la muntanya que conviden gaudir de manera relaxada de les espectaculars vistes. 

 

<p style="margin: 0px 0px 1.5em; padding: 0px; border: 0px; font-family: " lucida="" sans="" unicode",="" "lucida="" grande",="" sans",="" verdana,="" arial,="" sans-serif;="" vertical-align:="" baseline;="" background-color:="" rgb(255,="" 255,="" 255);"="">A Sant Esteve Sesrovires, al parc d’A Migdia de Can Amat, us sorprendran dues cadires gegants de 3 metres d’alçada, una orientada a Montserrat i l’altre ofereix una panoràmica del poble, productor de vi i cava.