La carretera a Sant Climent incorporarà un itinerari per a vianants i bicicletes

Viladecans comptarà amb un nou itinerari de vianants i bicicletes a la carretera BV-2003 que enllaça amb Sant Climent de Llobregat. Es tracta d’un nou vial paral·lel a l’actual carretera per incentivar i consolidar de forma segura i ordenada la mobilitat, tant l’obligada com també la d’oci i lleure a peu o en bicicleta, entre els dos municipis. El projecte, que compta amb un pressupost de licitació d’1,22 milions d’euros, ha estat presentat aquest dimarts per amb l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons.

El nou itinerari estarà segregat per vianants i bicicletes amb un parterre separador, amb dues seccions diferenciades i amb una llargada de 700 metres que va des de la rotonda de l’avinguda de la Roureda i Fraternitat fins al límit amb el terme municipal de Sant Climent, on enllaçarà amb l’itinerari per a vianants existent.

L'alcalde Carles Ruiz i el diputat Pere Pons atenent als mitjans

ENLLAÇANT AMB LA REMODELACIÓ DE LA RAMBLA

En la presentació del projecte, que es troba en període de licitació i amb la previsió que pugui començar a construir-se a principis de 2024 amb una durada de vuit mesos, l’alcalde Ruiz ha explicat que el nou itinerari forma part del pla de transformació de la carretera de Sant Climent i que enllaça amb la rambla Modolell fins a l’estació de ferrocarril. «Aquest és un projecte transformador d’un espai cívic –ha dit Carles Ruiz– amb el que es pretén donar continuïtat a la pacificació de la Rambla, amb un recorregut pensat en les persones i que és un exemple del model de transformació de la ciutat».

Per la seva banda, el diputat Pere Pons ha ressaltat la importància d’aquesta actuació: «es tracta –ha dit Pere Pons– d’un tipus d’itinerari qualificat de ‘segona generació’, ja que tindrà una amplada de prop de sis mestres, amb carrils segregats per a bicicletes i vianants». Pons ha remarcat que el projecte realitzat per la Diputació de Barcelona, tindrà un finançament repartit en un 50% amb l’Ajuntament de Viladecans.

El projecte de nou itinerari de vianants i bicicletes a la BV-2003 inclou un paviment per a les bicicletes fet de mescla bituminosa de color, i de formigó raspallat amb acabat de color òxid de ferro per als vianants. El recorregut inclou la col·locació d’enllumenat i també la plantació d’arbrat.

L’acció respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar”, 9 “Indústria, innovació i infraestructures” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.