Inscripcions obertes per participar als Premis Vinari d'Enoturisme 2023

Segona edició dels Premis Vinari d'Enoturisme organitzat per Vadevi i amb el suport de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya. El certamen té per objectiu promocionar i potenciar l’enoturisme de qualitat a Catalunya, fomentar-ne el coneixement i la difusió com a activitat de proximitat i estimular-ne la pràctica, així com a la millora contínua de les seves ofertes i innovar a l’hora de plantejar noves propostes enoturístiques.

Dirigit a cellers i projectes vitivinícoles, cooperatives, allotjaments, restaurants o càterings, així com a bars de vins, professionals i entitats d'àmbit privat que desenvolupin activitats vinculades a l'enoturisme i amb seu social a Catalunya.

Premis:

Allotjaments i restauració

Reconeixement als allotjaments i/o als restaurants que ofereixen una experiència integral de qualitat als seus visitants, estretament lligada al vi i a l’enoturisme, amb estada temàtica i que demostrin una significativa participació en el turisme vitivinícola. També podran optar a aquest premi els cellers que incloguin en les seves instal·lacions un restaurant que ofereixi experiències en vins, menjars de qualitat i utilitzi productes locals o regionals.

  • Millor Allotjament Enoturístic
  • Millor Experiència Enogastronòmica (restaurant, bar de Vins, càtering)

Cellers i cooperatives

Reconeixement a cellers que ofereixen a les seves instal·lacions activitats i experiències enoturístiques, educatives o de recreació, diferents, innovadores i singulars per als visitants (individuals o en grup), que fomentin la cultura del vi i afavoreixin la comercialització del vi català.

  • Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins

Experiències

Reconeixement a aquelles activitats i experiències enoturístiques portades a terme per empreses que ofereixen viatges combinats i/o vinculats, empreses de transports i entitats d’àmbit privat -que no siguin productors de vi- i que es dediquen a proporcionar un servei significatiu dins la indústria del turisme vitivinícola i ofereixin experiències innovadores en l’àmbit de l’enoturisme, o que facin ofertes de paquets o estades turístiques en les quals l’eix principal sigui l’enoturisme. Inclou el reconeixement a entitats que treballen en el desenvolupament de l’enoturisme al seu territori o que realitzen accions de màrqueting i/o promoció en aquest àmbit.

  • Millor Activitat Enoturística dins dels àmbits Cultural i Social i Esportiu
  • Millor Activitat Enoturística dins de l'àmbit del medi ambient i la sostenibilitat
  • Millor Activitat Innovadora
  • Millor Activitat Solidària

Com a novetat d'enguany, entre totes les candidatures presentades i guanyadores d’una de les categories, s’atorgarà el Gran Premi Vinari a la Millor Experiència Enoturística de Catalunya.

Les inscripcions es podran fer fins el 10 de març 2023.