Empresa i Coneixement activa una nova línia d'ajuts de 6 milions d'euros per a establiments d'oci nocturn tancats per les restriccions de la Covid-19

Avui s’han publicat al DOGC les bases de la segona línia d’ajuts adreçada a aquests establiments, que pretén contribuir al manteniment dels negocis afectats per les mesures de contenció

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, tancats des de l’agost passat, i els parcs infantils privats, tancats des de l’octubre

Els ajuts seran de 5.000 euros per als locals d’oci nocturn amb menys de 10 treballadors, i de 15.000 euros per als de 10 o més treballadors. 

Els beneficiaris de la primera línia d’ajuts, oberta el novembre de l’any passat, rebran el pagament automàtic sense presentar nova sol·licitud

Més de 800 establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats s’han beneficiat de la primera línia d’ajuts (775 d’oci nocturn i 62 parcs infantils privats), la pràctica totalitat dels quals ja ha cobrat la subvenció

 

Els Departament d’Empresa i Coneixement ha activat una segona línia d’ajuts dotada amb 6 milions d’euros per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats per les restriccions sanitàries de la Covid-19. Avui s’han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) les bases d’aquesta línia adreçada a aquests dos sectors d’activitat especialment afectats pels tancaments decretats pel Procicat per fer front a la pandèmia. El tràmit telemàtic de sol·licitud s’obrirà en els propers dies.

 

Amb aquesta segona línia, que s’articularà a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), es vol donar continuïtat a l’ajut públic per al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de facturació derivada dels tancaments.

 

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festa amb espectacle i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes), així com els parcs infantils privats, afectats per les mesures de tancament decretades pel Procicat els mesos d’agost i d’octubre de l’any passat, respectivament.

 

Ajuts de 6.000 euros per als parcs infantils i entre 5.000 i 10.000 per a l’oci nocturn

 

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, amb l’aportació següent:

  • Parcs infantils privats: 6.000 euros
  • Establiments oci nocturn de menys de 10 treballadors: 5.000 euros
  • Establiments d’oci nocturn de 10 o més treballadors: 15.000 euros

 

Els beneficiaris de la primera línia rebran el pagament automàtic sense presentar nova sol·licitud

 

En aplicació dels mecanismes d’agilitació en la tramitació dels ajuts implementat pel Departament d’Empresa i Coneixement, els sol·licitants que hagin estat beneficiaris de la primera línia d’ajuts per a oci nocturn i parcs infantils privats, rebran un segon pagament de forma automàtica sense necessitat de presentar una nova sol·licitud.

 

En els propers dies s’obrirà la convocatòria d’ajuts per als qui no s’hagin beneficiat de la primera línia. La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través del Canal Empresa, omplint el model formalitzat que es pot trobar al web del CCAM, de Canal Empresa o del Departament d’Empresa i Coneixement. Per tal d’agilitar la tramitació, el procediment inclourà una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits. D’aquesta manera, el control administratiu del compliment dels requisits es farà a posteriori, un cop fet el pagament.

 

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats.

 

 

La primera línia d’ajuts per a establiments d’oci nocturn i parcs infantils, dotada amb 15 milions d’euros i oberta el 26 de novembre passat, ha atorgat ajuts a més de 800  beneficiaris, dels quals 775 a establiments d’oci nocturn i 62 a parcs infantils privat.

 

La pràctica totalitat dels beneficiaris ja ha rebut el pagament, tret d’una vintena d’expedients que estan en fase d’al·legacions.