Una revetlla de Sant Joan plena de foc, música i comunitat

La ciutat celebra la nit més curta de l'any amb bona música, menjar, beguda, i foc! Les associacions veïnals ja estan fent els preparatius perquè els veïns i veïnes puguin gaudir de la revetlla de Sant Joan. Cinc entitats celebren als seus carrers i places aquesta festivitat: l'associació de veïns Sant Jordi-Germans Gabrielistes, la d'Hospital Roca, l'associació veïnal de l'Hispanitat, la d'Alba-Rosa i la de Can Guardiola. 

Abans de que comencin les revetlles, a la Plaça de la Vila tindrà lloc la tradicional arribada de la Flama del Canigó de la mà d'Òmnium Cultural, a les 20h. Just després, es donarà pas a l'encesa de la foguera per part dels Diables de Viladecans a les 20:30h. Seguidament, els Diables iniciaran el seu correfoc infernal ple de foc i color, que tindrà el seu inici i final a la Plaça de la Vila. El grup de corredors, finalment, traslladarà la flama fins a Sant Climent de Llobregat. 

A partir de les 20h del vespre, les revetlles se succeiran a la ciutat:

  • AV Sant Jordi - Germans Gabrielistes. Començarà a les 20h a Grup Sant Jordi, 17. Es farà un sopar de germanor on cada persona haurà de portar el seu menjar, i un DJ punxarà música. Podreu trobar més informació sobre com fer la reserva per apuntar-s'hi fent clic aquí.
  • AV Hospital Roca. Començarà a les 22h al C/ Ferran i Clua, 3. Hi haurà un sopar de germanor, al qual cada persona haurà de portar el seu menjar i hi haurà servei de bar, i música de DJ. 
  • AV Hispanitat. A partir de les 21:30h a la plaça de la Hispanitat. Hi haurà un sopar de germanor, on cada persona ha de portar el seu menjar, i música de DJ. Més informació per fer la reserva aquí
  • AV Alba-Rosa. Començarà a les 21h a la Plaça d'Alba-Rosa. Hi haurà servei de bar i música DJ.
  • AV Can Guardiola. A partir de les 21h a la Plaça de Victòria dels Àngels. Es farà un sopar de germanor, on cada persona haurà de portar el seu menjar, i música enllaunada. 
prohibitfogueres

LA REVETLLA A LA PLATJA, AMB LIMITACIONS

Si es vol celebrar la revetlla a les platges del municipi, cal recordar que està prohibit encendre-hi fogueres i fer servir petards i objectes pirotècnics per evitar calar foc a l’entorn natural. A més, els accessos a les platges del Remolar i de la Pineda quedaran tancats des de les 8 del matí del dia 23 fins a les 6 del matí del 24. Hi haurà també un servei de vigilància entre les set de la tarda i les sis del matí per controlar els accessos a la platja de la Murtra. La seva funció serà controlar que no es porti material de fogueres, coets o petards i no es realitzin festes ni aglomeracions.

Per la seva banda, Protecció Civil formarà un dispositiu de vigilància que s’encarregarà de portar a terme el servei preventiu a tot el terme municipal i de donar suport als voluntaris d’ADF (Agrupació de Defensa Forestal) en aquelles incidències que puguin sorgir en el perímetre de la zona forestal.

CONSELLS DE PROTECCIÓ CIVIL

Amb l'arribada de l'estiu i les celebracions de festes populars, és important estar al cas dels consells de protecció civil per promoure la seguretat ciutadana davant l'augment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres. 

A l'hora de comprar i manipular petards, és de gran importància assegurar-se de comprar-los en comerços autoritzats, mantenir-los lluny de la cara i el cos a l'hora d'encendre'ls i llançar-los a molta distància de zones boscoses o aglomeracions de persones.  Pel que fa als correfocs, el millor és portar roba de màniga llarga per evitar cremades i seguir les recomanacions dels i les organitzadores. Amb relació a les fogueres, recordem que està prohibit fer fogueres sense tenir l'autorització corresponent, així com fer foc a qualsevol terreny forestal de Catalunya. 

Pel que fa a les veïnes i les comerciants que es troben prop del recorregut del correfoc, es recomana prendre mesures per evitar desperfectes (retirar els vehicles dels carrers de l'itinerari, protegir els vidres de les finestres, recollir la roba estesa per evitar que es prengui, etc).

 

CONSULTA MÉS CONSELLS I MESURES DE SEGURETAT

Protecció civil - Revetlles i festes amb foc