El petit comerç se suma al Pacte pel Clima promovent el producte de temporada

Una dotzena de fruiteries i verduleries s’han sumat a la proposta del Pacte de Viladecans pel Clima d’acostar a la seva clientela informació i coneixement per animar al consum de productes de temporada i de proximitat, és a dir, cultivats al Parc Agrari del Baix Llobregat. 

Amb l’eslògan "A Viladecans tenim uns productes d’estiu boníssims. Aprofita’ls al màxim", la iniciativa ofereix des d'aquest mes de juny als establiments consells per conèixer i aprofitar les fruites i verdures de temporada. L'Ajuntament també organitzarà dos tallers de cuina monogràfics sobre dos productes molt típics ara a l'horta local: el carbassó i el tomàquet. L'acció s'anirà desenvolupant la resta d'estacions per conscienciar de l’origen dels aliments que es mengen i com això repercuteix en el planeta.

Menjar aliments de proximitat evita el transport des de llargues distàncies i també redueix el malbaratament alimentari perquè són més frescos i no es panseixen tan ràpid. El Pacte Viladecans pel Clima és una iniciativa municipal per implicar la ciutadania des del seu dia a dia en la lluita davant l’emergència climàtica que amenaça amb modificar negativament les condicions de vida de la humanitat.