El Dia internacional dels Museus dedicat als 100 anys de cinema a la ciutat

El Museu de Viladecans serà de festa divendres 17 i dissabte 18 de maig amb la celebració del Dia Internacional i la Nit dels Museus. Per a l’ocasió, a la masia de Ca n’Amat s’han preparat diverses activitats com la inauguració d’una exposició per commemorar els 100 anys de cinema al municipi: “Llums, càmera, acció!” i una sessió de cinema mut a la fresca, amb la projecció de la pel·lícula “El Chico”, de Charles Chaplin. El dissabte, per celebrar la Nit dels Museus, el museu tancarà a les 23 hores.

La mostra “Llums, càmera, acció”, organitzada per l’Arxiu Municipal i el Museu, inclou presentació i visita comentada, el 17 de maig a les 18.30 hores, a càrrec de l’arxiver municipal Xavier Calderé. També s’hi projectaran alguns audiovisuals amateurs, de caràcter històric, fets per veïns del municipi i conservats per l’Arxiu Municipal. L’exposició romandrà fins al 21 de juny a disposició dels visitants de dimarts a diumenge, de 10 a 14 hores, i dimarts i dijous, de 16.30 a 19.30 hores.

Com a complement de l’exposició, dissabte 18, a les 21.30 hores, tindrà lloc una sessió de cinema mut a la fresca amb  acompanyament de piano en directe, amb la projecció de la pel·lícula “El Chico”, el clàssic de Charles Chaplin. L’aforament és limitat i cal inscripció prèvia trucant al telèfon 935190809 o escrivint a: museu@viladecans.cat.

Visites teatralitzades

També necessiten inscripció les visites teatralitzades a Ca n’Amat-Museu de Viladecans per descobrir el passat de la masia de la mà dels seus darrers habitants. Seran dissabte, 18 de maig, cada 45 minuts, de 17.30 a 21 hores. Les peticions per assistir-hi s'atendran fins a les 13 hores del divendres previ a l'activitat (aquest divendres, 17 de maig).

A més d’aquestes activitats commemoratives de la diada i la Nit dels Museus, divendres 17 i dissabte 18 hi haurà obertures extraordinàries del Museu ampliant els seus horaris de visita: divendres, de 16.30 a 19.30 hores, i dissabte, de 17.30 a 23 hores.