Es presenta la 53a Fira de Sant Isidre i la 22a Mostra d'Entitats

Amb l'alcalde Carles Ruiz i el president del Gremi d'Hostaleria de Viladecans, Mingo Morilla als fogons es presentava una nova edició de la Fira de Sant Isidre i la Mostra d'Entitats, que se celebraran els dies 18 i 19 de maig, a l'eix ja habitual que comprèn la plaça de la Mediterrània, l'edifici Cúbic i el parc i el passeig de la Marina. 

Enguany, la mirada de la 53a Fira de Sant Isidre i la 22a Mostra d'Entitats estarà posada en els viatges i la mobilitat sostenible, sense perdre de vista el producte de proximitat com el gran protagonista. 

Juntament amb Rosa Cañisa, tinenta d'alcalde de comerç i Olga Morales, tinenta d'alcalde d'Acció Comunitaria es van explicar les principals novetats, que són, la Terrassa de la Fira, amb un espai de restauració molt més visual i amb música d'ambient amb l'actuació de diversos DJ i actuacions musicals en directe; el carrer del comerç local, un espai més ampli  amb més de trenta botigues de proximitat de diferents sectors i un espai d'exposició de cotxes elèctrics, que a més es podran provar, i shootings de models que acostaran a tothom la roba, les sabates i els complements en tendència a través d'una mirada diferent. 

Hi ha viatges que et porten a casa

El viatge de la Fira de Sant Isidre sempre ha tingut com a principal destí l'horta de Viladecans. En aquesta cita anual la pagesia es mostra en tota la seva esplendor a través dels seus productes, i es pot comprovar comprant el Lot de la Fira o fer la teva  compra personalitzada al Mercat de Pagès. La Mostra de Fruits del Camp ens demostra, un any més, les paneres artístiques de verd i de gra realitzades pels pagesos i pageses.

L'estand municipal ho te tot a punt per fer el Viatge cap a la Viladecans del 2030, amb activitats per transmetre com serà aquesta aventura, amb els seus reptes, projectes i eixos estratègics basats en l'Estratègia 2030.

Les entitats locals han omplert les seves maletes d'allò que millor les representa a cadascuna per descobrir el que són capaces de construir al llarg de tot l'any, i ho faran amb  paradetes, exhibicions i/o tallers al parc de la Marina a més de la celebració del Repte,  amb una performance participativa per preparar entre tots i totes la maleta per al viatge, fent equip en aquesta aventura.

Renaturalització de la ciutat amb Viu Verd

Aprofitant la Fira de Sant Isidre s'obrirà un procés consultiu per saber com el veïnat sent i valora la presència de la natura a la ciutat, per tal d'ajudar a la creació del Pla de Naturalització de Viladecans, inclòs en el programa Viu Verd, que desenvoluparà la regla del 3-30-300. Segons aquesta regla, cada veí ha de veure 3 arbres des de casa, tenir un 30% de cobertura vegetal al seu barri i ser a 300 metres d’un parc amb vegetació. 

L'estand municipal servirà per conèixer opinions i aportacions de la ciutadania i s'organitzaran dos tallers per passejar i observar les aus urbanes que habiten a la ciutat.