Neix la xarxa de dones emprenedores Women MeetUp de Viladecans

L’alcalde Carles Ruiz es va reunir ahir amb l’equip directiu del Women MeetUp de Viladecans, una nova associació de dones empresàries i professionals de la ciutat. L’objectiu principal és donar visibilitat al talent femení, promoure la igualtat d’oportunitats i de gènere, i avançar conjuntament a través d’una comunitat motivadora, acollidora i inspiradora. Aquesta iniciativa teixeix una xarxa de contactes i promou l’aprenentatge mutu, l’intercanvi de coneixements i experiències, i facilita la creació de sinergies i suport entre les participants.

L’associació Women MeetUp, constituïda legalment ara, sorgeix de la comunitat de dones formada com a receptora dels programes municipals enfocats a l’empoderament femení: InnovaDona i Women Corporate. Una vegada acabat el desenvolupament d’aquests programes, les participants van expressar la necessitat de continuar en contacte per compartir experiències i inquietuds en un espai segur tan físic com digital, i el resultat ha estat la creació de l’associació.

La comunitat Women MeetUp es va obrir inicialment a la participació de totes les dones empresàries i professionals de les empreses de Viladecans que estiguessin compromeses amb la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, la igualtat salarial, l'empoderament personal i el creixement professional de les participants. Progressivament altres iniciatives de diferents localitats han volgut participar activament en la comunitat, conèixer l'experiència i replicar-la. La comunitat va trencar barreres locals, arribant a l'àmbit nacional i, fins i tot, a l’internacional.

Durant el 2023 i el primer quadrimestre del 2024, l'entitat, que reuneix més de 50 dones, ha treballat per donar un caràcter més formal a la iniciativa, articulant una associació d'empresàries i emprenedores que tenen la voluntat de compartir les seves inquietuds i donar un suport a altres dones de la ciutat. En aquest període han organitzat trobades, formacions i reunions per mantenir el contacte entre les participants, aprendre i compartir.

Les principals impulsores són Claudia Franco, actualment fundadora de Consulting ODS i presidenta de la Creu Roja de Viladecans; María Jesús Chaparro-Egaña, de l’empresa Isotònia, formadora i consultora, experta en igualtat de gènere, diversitat i inclusió; Viry Macias, emprenedora, difusora de consciència sostenible i formadora de vocació, i Eva María López Illera, filòloga de formació i orientadora de vocació.