L'AMB instal·la dues noves electrolineres a Viladecans

Viladecans és un dels onze municipis beneficiats per l'ampliació de la xarxa d'electrolineres de l'AMB, la qual ofereix punts de recàrrega per a vehicles elèctrics als municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A la nostra ciutat, s'hi han afegit, concretament, dos nous punts a les avingudes de Josep Tarradellas i Miramar, que sumaran en l'esforç d'assolir la missió de neutralitat climàtica al 2030. Amb aquests, ja són cinc les electrolineres de l'AMB que poden trobar-se al municipi, després de les tres instal·lades l'any 2021 al davant de l'Escola Oficial d'Idiomes (al carrer de la Mare de Déu de Montserrat), el Mercat Municipal (a la plaça d'Europa) i l'edifici Canadà del Parc de Negocis (al carrer de la Tecnologia). 

Des de l’AMB, recorden que, per fer servir el servei, "cal registrar-se a l’app AMB Electrolineres, la recàrrega s’activa amb la mateixa aplicació i el temps d’ús és de 30 minuts, 1 hora o 2 hores, segons el connector utilitzat". També, que des d'inicis del 2024 la xarxa d'electrolineres ha passat a ser de pagament "seguint el model de tarifació de Barcelona ciutat i l’estratègia de la resta d’Europa de sostenibilitat econòmica i transició energètica".

L'organisme metropolità també ha fet saber que, amb aquests tretze nous punts de recàrrega, el servei arriba ja a 22 municipis (després d'afegir-ne nou de nous a la xarxa) i disposa de 27 electrolineres i una fotolinera. Per a finals d'any, a més, esperen arribar als 102 aparells instal·lats, tot donant servei i permetent carregar simultàniament fins a 367 vehicles. En finalitzar aquesta expansió, pràcticament tots els municipis de la metròpolis de Barcelona tindran electrolineres.