Viladecans guanya dos premis Agenda 2030

L’Ajuntament de Barcelona reconeix l’eina de comunicació interna AIRE i l’acció Busquem Changemakers per divulgar l’Estratègia Viladecans 2030 i l'Agenda Urbana entre els adolescents locals

L’Ajuntament de Viladecans ha guanyat dos premis Agenda 2030 a les millors pràctiques sobre desenvolupament sostenible que concedeix anualment l’Ajuntament de Barcelona. Dins de la categoria “Acció”, el premi a la millor iniciativa impulsada per una administració pública ha estat per a AIRE, la nova eina de comunicació interna de l’Ajuntament per transmetre la cultura corporativa. Dins de la categoria “Implicació”, el premi al millor producte de disseminació del coneixement sobre l’Agenda 2030 i els ODS ha sigut per a Busquem Changemakers, el projecte per a la divulgació de les missions de la Viladecans 2030 i l'Agenda Urbana entre els adolescents locals.

Mitjançant els premis Agenda 2030, creats l’any 2022, l’Ajuntament de Barcelona guardona anualment iniciatives empresarials, associatives, administratives i educatives relatives als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Enguany, en total, s’hi han premiat nou propostes i s’hi han fet tres mencions especials entre les 42 candidatures rebudes. El lliurament dels premis va tenir lloc ahir a Ca l'Alier, en el marc de les III Jornades de l’Agenda 2030, la trobada anual que celebra l’ajuntament barceloní per debatre estratègies conjuntes per fer una ciutat més justa i sostenible, i presentar el seu informe anual d’assoliment dels ODS.

AIRE, una nova comunicació interna

AIRE és la nova iniciativa de comunicació interna de l’Ajuntament de Viladecans per transmetre la cultura corporativa a través de l’ús i compartició d’informació d’interès per a la feina dels treballadors i treballadores municipals. La nova Intranet, que es va presentar el maig del 2022, s’enfoca en la missió, la visió i els valors de la Corporació local. La missió és garantir la qualitat de vida de la ciutadania, la visió és ser una administració innovadora i proactiva, orientada a la ciutadania, i els valors que la identifiquen són ètica i transparència, sostenibilitat, innovació i cohesió. Els àmbits d’actuació d’AIRE es resumeixen en la millora de la vinculació i l’eficiència individual, i també del clima laboral i la salut de l’organització, a més de transmetre estratègia i motivar innovació, alinear missions i reptes.

Projecte AIRE

Busquem Changemakers 

Des de l'inici del curs, onze centres de la ciutat –l'Escola Goar, els col·legis Sant Gabriel, Teide i Sagrada Família, els instituts de Sales, Miramar, Olímpia, Josep Mestres Busquets, Josefina Castellví i Torre-roja i el centre municipal de promoció econòmica Can Calderon– acullen periòdicament Busquem Changemakers, el projecte per a la divulgació de les missions de l’Estratègia Viladecans 2030 i l'Agenda Urbana entre els adolescents locals. L'eix vertebrador de l’acció, però, no es troba a les aules, sinó a Internet i les xarxes socials. El punt de partida és una sèrie de videopòdcasts, els quals serveixen alhora de material didàctic i contingut divulgatiu i donen la paraula als joves, representats i representades per deu estudiants dels centres participants. 

Projecte Busquem Changemakers de lAjuntament de Viladecansjpg

Segons l’organització, els reconeixements Agenda 2030 tenen una naturalesa honorífica i cadascuna de les candidatures premiades rep un guardó dels Premis Agenda 2030 Barcelona i és reconeguda com a ambaixadora dels Premis, de manera que s’ajuden a difondre aquestes bones pràctiques a la ciutat i més enllà.