Reforç a la cultura i la dinamització econòmica al ple de juliol

El Ple Municipal de juliol ha aprovat el reforç de la inversió en cultura a la ciutat, arran, sobretot, de l'èxit de propostes com el Festival Al Carrer (que va reunir prop de 40.000 persones a la darrera edició) i el primer Al Carrer Nadal, que tindrà continuïtat aquestes festes amb una segona edició. Serà possible gràcies a una modificació de crèdit propiciada pels romanents de tresoreria, un indici de la solvència econòmica de l’Ajuntament, que té un endeutament inferior l'exigit per llei. 

Aquests romanents seran emprats, també, per reforçar la dinamització econòmica i empresarial del municipi. En aquest sentit, la despesa més destacada serà l’impuls de nous bons Vilawatt, continuant així amb aquesta exitosa mesura per incentivar la compra de proximitat, ben rebuda per la ciutadania i el comerç local. Una altra despesa important serà l'ampliació de capital de l’empresa municipal Vimed per a les obres del nou hub tecnològic al Parc de Negocis, impulsat per la multinacional neerlandesa Metsys, la qual s’instal·larà properament a Viladecans.  

Altres parts dels romanents aniran destinades a despeses com la rehabilitació de l’edifici de Can Modolell (actual seu de l’Ajuntament) o a l’adquisició de nou equipament tecnològic per a la Policia Local, com a part de l’objectiu de modernitzar el cos. 

La proposta per modificar el crèdit va aprovar-se amb el vot favorable de l'equip de govern (PSC i Viladecans En Comú Podem) i el vot en contra de tota l’oposició. 

El que sí va aprovar-se per unanimitat és la determinació, convertida en declaració institucional, del 9 de setembre i el 20 de maig de 2024 com a dies festius a Viladecans, aquesta última en clau, tal i com afirmava la tinenta d’alcalde d’Alcaldia Gisela Navarro, “de què estigui garantida la conciliació de la vida laboral i familiar” dels viladecanencs i viladecanenques que treballen a Barcelona, on el 20 de maig també és festiu.