Canvis en la mobilitat per pacificar la Rambla i promoure el comerç local

Les obres per tenir una nova Rambla amb menys vehicles i que prioritzi el pas de vianants continuen avançant. De cara a la tardor, està previst que comencin els treballs en la zona central, que afectarà al tram entre el carrer Mossèn Cinto Verdaguer i el carrer Santa Teresa. Aquesta situació comportarà el trasllat de la zona blava al carrer de Llevat i alguns canvis de sentit en la circulació dels carrers pròxims a la rambla per garantitzar que el pas dels vehicles sigui el mínim possible.

En aquest cas, hi haurà cinc vies que canvien de sentit. Una d'elles serà la mateixa Rambla, que modificarà el seu recorregut i a partir d'ara es circularà en sentit mar en comptes de sentit muntanya. El mateix passarà amb la via paral·lela del carrer del Llevat, que passa a ser de baixada. Pel carrer de la Indústria ara es circularà en sentit Sant Boi, com també el carrer de les Sitges entre la rambla i l'avinguda Francesc Macià. La cinquena via que canviarà de sentit és el passatge de la Unió, pel qual s’haurà de circular en direcció a Gavà.

Una de les novetats més importants és el trasllat de la zona blava ubicada a la Rambla al carrer del Llevat, entre els carrers Mossèn Cinto Verdaguer i Santa Teresa, tot i que no entrarà en funcionament fins que es desactivi la de la rambla, que serà a la tardor. Els treballs de pintat de la zona començaran a l'agost, per tal d'evitar una afluència major de vehicles, i també s'instal·laran els nous parquímetres.

UNA ZONA BLAVA PER AFAVORIR EL COMERÇ

Amb les obres d'ampliació de voreres de la carretera C-245 es va perdre la zona blava que hi havia a la via i alguns establiments comercials han vist reduït l'espai perquè la clientela i proveïdors puguin estacionar els seus vehicles correctament. Per aquest motiu, i després d'arribar a un consens amb aquests establiments, aquest 28 de juliol començaran els treballs per pintar dues zones blaves a la ciutat ubicades al carrer Pintor Fortuny entre avinguda Francesc Macià i carrer Manuel de Falla i al mateix carrer de Manuel de Falla. 

Les zones blaves s’habiliten a prop de carrers comercials per tal d’afavorir la rotació de vehicles i, per tant, el dinamisme econòmic d’aquests establiments. També afavoreixen l’aparcament de vehicles del veïnat, que hi poden aparcar gratuïtament 9 a 10 i de 19.30 a 20.30 hores. Actualment, ja no és necessari identificar el vehicle amb la targeta de resident, perquè la comprovació es realitza directament a través de la matrícula.