Els espectacles surten “Al Carrer” a Viladecans
El Festival Al Carrer de Viladecans omple la ciutat d’actuacions a l’aire lliure de circ, música, dansa, teatre i animació. Prop de quaranta espectacles es programen aquest cap de setmana del 30 de juny al 2 de juliol, amb el suport de la Diputació de Barcelona.
El circ de carrer és l’estrella de la programació amb una vintena d’espectacles des de l’excentricitat de Los Barlou amb un muntatge dedicat al món del circ; les acrobàcies de les companyies Lazuz Company, 15 feet 6 o Mute; els malabars de Moi Jordana amb una proposta que inclou un taller per al més petits; o els espectacles amb foc de Spinish Circus a “Flama viva” i de La Companyia del Foc a “Goraldia”.
Entre els espectacles ambulants destaquen les lliçons d’higiene de “La vie en douche” amb una moto amb un curiós sidecar en forma de banyera; la recerca de les puces que s’han escapat del circ més petit del món de la companyia Fadunito; i la fugida pels carrers de Viladecans dels murris “Cacos” de la companyia Campi qui pugui.
La màgia també està present en la programació amb l’espectacle “Lumiere”, en què Txema Ruiz ret homenatge al cine mut, mentre que les grans estructures són les protagonistes en muntatges com l’aventura post apocalíptica de “Mice. The Rat Circus” dels Martini & Manzani; les palanques, politges i caixes de fusta de “Maña” de la companyia Manolo Alcántara; o la sinuosa dansa dels titelles lluminosos gegants de l’espectacle itinerant “Big Dancers”.
Música, dansa i instal·lacions
En l’apartat musical destaquen la divertida actuació itinerant dels Bandarra Street Orkestra; la confluència de percussió, dansa, veu i poesia del muntatge “+” dels lleidatans Sound de Secà; i la barreja de cançons, comèdia i improvisació de Ricard Farré i Àlex Pujols a “Arribar i ploure”.
Els amants de la dansa sense fronteres no poden perdre’s propostes com el darrer muntatge dels multipremiats Moveo en un mix de teatre i acrobàcia a “Echoes”; l’espectacle que LP Dansa dedica a la Intel·ligència Artificial; o la interpretació dels clàssics del ballet en dansa vertical dels Delrevés a la façana del Teatre Atrium.
El programa també reserva un espai per a instal·lacions com el jardí de plantes de fusta i cartró de “Si fóssim flors” de Marga Socias i Thomas Roper; els instruments reciclats de la Cia. La Cresta a la instal·lació interactiva “Orkestrònia”; o l’espai de maquillatge de Makiart.
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 "Treball digne i creixement econòmic" i número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.