Carles Ruiz és reelegit alcalde PSC I EN COMÚ PODEM GOVERNARAN EN COALICIÓ

“Continuarem fent de Viladecans una ciutat que acompanya als projectes vitals de cada persona i assegura les oportunitats per a totes elles”. Amb aquest compromís, el socialista Carles Ruiz reeditava el seu càrrec com a alcalde de la ciutat en la sessió de constitució del nou Ajuntament, sorgit després de les eleccions del 28 de maig. 

Ruiz, que va ser triat per al càrrec per primera vegada al 2005, va comptar amb 14 dels 25 vots per a reeditar l'alcaldia: els dotze del Partit dels Socialistes i els dos de Viladecans En Comú Podem. Tots dos partits van anunciar un dia abans la continuïtat de l'acord de govern de progrés, que han compartit des de 1999. 

El nou Ple Municipal, que va quedar constituït aquest 17 de juny, compta amb cinc grups polítics. Els altres tres (ERC, PP i VOX) van votar com a alcaldables als seus respectius caps de llista. Encarni García, d'En Comú Podem, com la més veterana de la Mesa d'Edat del nou Ple, va imposar la banda d'alcalde a Carles Ruiz després de la votació.

EDUCACIÓ, OCUPACIÓ I HABITATGE, EIXOS ESTRATÈGICS

El socialista va destacar que el Govern Municipal continuarà impulsant “que Viladecans sigui el millor lloc per a viure i treballar, situant a les persones encara més en el centre de les polítiques i l'atenció municipal” i va destacar especialment l'aposta perquè “la gent jove tingui a la ciutat el seu lloc per formar-se, treballar i viure”. D'aquí ve que situés com a principals eixos de treball “l'educació, l'ocupació i l'habitatge”, al costat de l'impuls d'una forta “xarxa de comunitat ciutadana” i l'aposta per ser una ciutat més saludable i verda, caminant cap a la “neutralitat d'emissions”.

Ruiz va treure pit del treball del govern progressista local, va agrair a En Comú Podem continuar apostant pel pacte i va destacar que Viladecans s'ha convertit en “la ciutat espanyola líder en igualtat de rendes, la ciutat catalana en la qual més persones compten amb més estudis que els seus pares i una ciutat referent en el seu entorn en la creació d'ocupació”, ja que “en l'última dècada hi ha un 50% més de viladecanencs i viladecanenques treballant i a la ciutat han crescut un 250 % els llocs d'ocupació”.

Per part seva, els i les portaveus dels quatre grups municipals restants també van tenir ocasió d'expressar-se sobre el mandat entrant. Encarna García, número u de la coalició En Comú Podem (principals socis de govern), va declarar que volien "ser útils per al projecte col·lectiu de la ciutat" i "aconseguir un futur més verd, just i igualitari"; Marina Ferrer, de VOX, va expressar que el partit estarà "al servei dels veïns" com a "alternativa a anys d'abandonament per ajudar a solucionar els problemes i necessitats de la ciutat"; Fina Redondo, del Partit Popular, va optar per posar "a la disposició del govern" els projectes d'activitat econòmica del seu programa i ha ofert la seva "col·laboració per fer de Viladecans el millor dels pobles"; Bàrbara Lligadas, en qualitat de cap de l'oposició, va aprofitar per reivindicar al seu partit, ERC, com "l'únic d'esquerres que no va perdre suports" les passades eleccions, així com per demanar al futur govern "que siguin generosos i no vagin sempre amb un no per davant" per tenir "una Viladecans realment verda i plena de drets". Gisela Navarro, del PSC, va ser l'última a parlar, fent un al·legat en favor del projecte socialista com un "col·lectiu, que faci de Viladecans una ciutat plenament inclusiva, amb oportunitats educatives, ocupacionals i residencials per a tothom".

dones ple 2023-2027

VUIT CARES NOVES I MAJORIA DE DONES AL PLE

Dels vint-i-cinc edils del nou Ple, disset ja havien ostentat aquesta representació anteriorment i vuit s'estrenaven per primera vegada: Olga Morales i Irene Reus, en el PSC; Joan Bausà, en ERC; Josefa Redondo, David Hernández i Fernando Moya, en el PP; i Marina Ferrer i Josling Montilva, en VOX.

El nou Ple té majoria femenina entre els seus integrants, perquè compta amb 14 regidores i 11 regidors. És el tercer mandat municipal en què hi ha més dones que homes en el plenari, després que al 2011 Viladecans fos la primera ciutat de la província a aconseguir aquesta situació.