LA DIBA rep 2 milions d'euros dels fons Next Generation que destinarà a projectes de sostenibilitat turística

En el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023, la Diputació de Barcelona gestionarà 2 milions d’euros provinents de la Unió Europea a través dels fons Next Generation per desenvolupar vuit accions innovadores per fomentar un turisme sostenible de sol i platja en diferents municipis del Delta del Llobregat (Costa Barcelona).

El passat dimarts 9 de maig es va realitzar la sessió de la Conferència Sectorial amb el Ministerio de Industria, Comercio y Turismo on  es va aprovar el Pla territorial 2023 i on es determinen els ens locals beneficiaris del finançament dels fons Next Generation 2023.

En concret, els dos milions d’euros aniran destinats a la restauració i la renaturalització dels paisatges dunars de les platges i la sensibilització i formació sobre els efectes del canvi climàtic d’aquestes.

A més, amb aquests fons, es vol treballar en la posada en valor dels serveis ecosistèmics per a visites turístiques (nou mirador); l’adequació d’itineraris turístics no motoritzats (unió de les platges amb els nuclis urbans i atractius de l’interior); la xarxa de comunicació i gestió turística (prova pilot); el disseny i promoció d’un producte turístic que reculli el llegat de la Copa Amèrica que se celebrarà a la Costa de Barcelona durant l’any 2024 i en el sistema de coordinació del Pla.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom” i al número 11 “Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles”. Els disset ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.