Alumnes del Col·legi SAFA guanyen el 8è concurs Talent a les Aules

Ahir dijous, 4 de maig, es van lliurar els premis de la vuitena edició del Talent a les Aules, el concurs destinat a fomentar la cultura emprenedora entre el jovent organitzat pels ajuntaments de Gavà i Viladecans de forma conjunta, i dirigit per Talent Factory.

L’Espai Maragall  de Gavà va acollir l’acte final on els equips finalistes van exposar les seves idees de negoci davant d’un públic format per familiars i companys d’escola, així com per mentors, col·laboradors i representants institucionals dels dos ajuntaments.

El projecte guanyador d’aquesta vuitena edició ha estat “Low-Pedic”, presentat per Iker Martínez i Diana Buigues del Col·legi Sagrada Família de Viladecans. El projecte dels joves, que han estat mentoritzats per David Rivera de Yaskawa, es tracta d’una empresa destinada al disseny, fabricació i comercialització de pròtesis i material ortopèdic a partir de plàstic reciclat i impressores 3D.

Les estudiants s’emporten com a primer premi, patrocinat per Mesosestetic, un viatge de 5 dies a San Francisco per conèixer les empreses més representatives de sectors innovadors, com ara Google, la NASA, Facebook o la Universitat de Stanford.

 

Més premis

El premi al segon millor projecte va recaure en Nazareth Vaquerizo i Laura Calvo de Institut Josefina Castellví i Piulachs de Viladecans, amb el projecte “Motherlyfriends”. Mentoritzades per Ana Figueras de Mesoestetic, es tracta d’una plataforma web dedicada al suport a la maternitat, en especial per a mares primerenques. Està dotat amb un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes, que está patrocinat per Lipotrue, Unilever i Lipotec. 

Per últim, es van atorgar dos tercers premis: Al projecte Memo, presentat per Laia Bellver i Safae El khayat de l’Institut El Calamot de Gavà, que han estat mentoritzades per Víctor Vegas d’AirVal, i al projecte ‘Safe Studying’ creat per Judith Blanco i Marta De Pablo de l’Institut Torre Roja de Viladecans i mentoritzades per Josep Ramon Freixanet d’Ideaded.

En aquest cas, els guardonats s’han emportat un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day, patrocinat per Barnasud, AirVal, Alliance Healthcare, Carhaus i Viladecans Style Outlet.

Abans de conèixer els guanyadors, però, totes i tots els finalistes van rebre un diploma de participació de les mans de María Fernanda González Gutiérrez, CEO i fundadora de Fregata Space, que va actuar com a padrina del Talent a les Aules 2023.

Mentors i Col·laboradors

En aquesta vuitena edició del Talent a les Aules Gavà – Viladecans han participat mentors i mentores de les empreses Lipotrue, Barnasud, Lipotec, Mesoestetic, Alliance Healthcare, Autovivo, Airval, Amada, Carhaus, Viladecans Style Outlet, Unilever, Ideaded, Yaskawa, Mar de Pins, Valero's Zapaterias, Grupo Lancaster, ABC, Climava, Clickame i grup Cubat. 

El programa ha comptat també amb el suport imprescindible de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, Acció de la Generalitat, Diputació de Barcelona, Fundación Inserta (ONCE), Mobile World Capital Barcelona, Esade, Desigual, Port Aventura World, el AMB, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Secot, Asencat, Innobaix, Peninsula, Founder Institut i les universitats UB, UPC i UPF, entre altres.