Aprovada al ple de febrer la nova ordenança d'administració digital

El Ple Municipal de febrer va aprovar inicialment la nova ordenança d'administració electrònica i digital. La proposta, que va sortir endavant amb l'abstenció única de Podemos, suposarà treballar per a la millora tant dels tràmits administratius amb l'Ajuntament, com de la seva transparència, tot incorporant en el text final els resultats del procés participatiu engegat entre el febrer i el juny de 2022. La iniciativa va complementar-se amb l'adhesió per unanimitat a l'Agenda Digital dels Municipis de Catalunya, desenvolupada pel consorci d'administracions locals Localret, i que actualment acompanya a més de 800 municipis en el desenvolupament i millora de les seves xarxes de telecomunicacions. 

També va destacar la declaració institucional, per iniciativa de l'equip de govern i consensuada amb tots els partits, per demanar a la Generalitat la millora dels serveis en l'àmbit sociosanitari i a persones amb necessitats especials. La iniciativa respon a la necessitat d'emprendre «projectes per abordar la necessitat d'habitatge tutelat i serveis compartits per a persones amb diversitat funcional», tal i com va explicar la regidora de Serveis Socials, María Ávila. La declaració, a més, va anar acompanyada de la intervenció de Núria Blanco, directora d'Asdivi, en la qual va reclamar un major compromís, a través de la creació de més serveis, per ajudar les persones amb diversitat funcional a accedir més fàcilment a una vida independent.

Així mateix, va aprovar-se per unanimitat la segona fase del Pla d’Acció Comunitària Inclusiva i el document definitiu del projecte Viladecans Em Cuida, amb vigència des de la seva aprovació fins al 31 de desembre de 2026. En paraules de la tinenta d’alcalde d’Acció Comunitària, Gisela Navarro, l’aprovació d’ambdós documents permetrà «crear comunitat no només des de les institucions, sinó dotar d’eines els diferents agents de la ciutat» per treballar per la inclusió social, amb una mirada inclusiva que lluiti contra la soledat no desitjada, la cura de la salut mental i emocional i altres aspectes relatius al benestar de la ciutadania.

Altres punts aprovats van ser l'actualització del Pla de Prevenció de Residus, aquest per unanimitat, i les bases reguladores per a la convocatòria de les subvencions a l’emprenedoria ‘Fem Feina Viladecans', amb l’abstenció dels grups de l’oposició.