Viladecans, referent de ciutat innovadora i sostenible al fòrum Greencities

El 21 i el 22 de setembre són les dates en que Màlaga acull el fòrum Greencities, trobada de referència a Espanya on es donen cita tots els agents implicats en la construcció de ciutats intel·ligents, innovadores i sostenibles. Com en anys anteriors, Viladecans n’ha tornat a formar part en qualitat de ciutat copresidenta de la Red Innpulso, la xarxa de ciutats innovadores que, enguany, torna a presidir el Comitè Organitzador de l’esdeveniment.

L’alcalde Carles Ruiz ha encapçalat l’expedició viladecanenca a Màlaga juntament amb els tinents d’alcalde Jordi Mazón i Richard Calle, ambdós amb presència al programa del Greencities. L’alcalde, a més, ha estat una de les personalitats encarregades de donar la benvinguda als participants del fòrum.

Jordi Mazón al fòrum Greencities

COMPROMÍS FERM AMB ELS ODS

Viladecans ha tornat també a formar part del programa de xerrades, conferències i taules rodones del fòrum malagueny, enguany amb els ODS i l’Agenda 2030 com eixos centrals de la seva participació. Concretament, la nostra ciutat ha ocupat un lloc a l’espai de debat sobre eficiència energètica a les "smart cities", de la mà de Jordi Mazón. Allà, el tinent d’alcalde de Transició Ecològica ha tingut oportunitat d’exposar com Viladecans està treballant per ser eficient energèticament i reduir les emissions de carboni, en el marc d’aconseguir una ciutat igualment compromesa amb el benestar ciutadà i la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, Mazón ha introduït també el paper que hi juguen alguns destacats projectes de ciutat, com el Vilawatt o la renaturalització de la ciutat. 

Per la seva banda, Richard Calle, regidor al capdavant de l’Estratègia 2030, ha representat Viladecans a la citada Trobada de Líders Urbans, sobre agendes urbanes com a eina per aplicar els ODS a les ciutats. Aquesta, a més, la moderadava el mateix alcalde Carles Ruiz, que va aprofitar per perfilar el tarannà del Greencities: “els reptes que tenim per davant com a planeta són globals i, per tant, ja no podem treballar només amb estratègies locals”, deia l’acalde, i afegia, en clau d’enfrontar aquests reptes, que “les Agendes Urbanes Locals són imprescindibles per compartir coneixement i aliniar-nos entre ciutats”.

El fòrum Greencities també ha permès comunicar que Viladecans serà una de les primeres ciutats que posarà en marxa una nova eina tecnològica per millorar la gestió dels serveis públics.