Tornen la Fira de Sant Isidre i la Mostra d'Entitats a Viladecans

Aquest dimecres 4 de maig s’ha presentat el retorn a la plena presencialitat d’un dels esdeveniments més multitudinaris de l’any a Viladecans. El 14 i 15 de maig tornen la Fira de Sant Isidre, amb la celebració del seu 50è aniversari, i la Mostra d’Entitats, que arriba a la vintena edició.

 

Després de la suspensió de l’any 2020 i de l’edició especial del 2021, amb un format descafeïnat per evitar aglomeracions, l’esdeveniment recupera el seu esperit habitual en el recinte firal Cúbic i el seu entorn.

 

La cita mostrarà la vitalitat agrícola, comercial i associativa, així com el repte per ser una ciutat climàticament neutra

PASSAT, PRESENT I FUTUR

Durant un cap de setmana, la cita tornarà a mostrar la vitalitat agrícola, comercial i associativa de la ciutat, així com el compromís perquè Viladecans vagi fent pasos per ser una ciutat climàticament neutra, el tema central d’enguany a l’estand institucional. En aquest espai l'Ajuntament aproparà, a través d'inofrmació  de nombroses activitats familiars com podem treballar entre tots i totes per reduir l'emissió de CO2 i augmentar la seva absorció als nostres carrers.

Com és habitual, l'estand institucional estarà situat a l’edifici Cúbic, igual que l’Exposició de Fruits del Camps de la Cooperativa Agrícola, l’origen d’aquesta celebració i que any rere any atreu les mirades de tothom qui visita la Fira. 

Amb motiu d’aquest mig segle també hi hauran diferents exposicions sobre la pagesia i la història de la Fira. A més hi haurà un Mercat de Pagès especial a la plaça de la Mediterrània amb venda de lots de productes de proximitat amb descompte.

NOVETATS EN COMERÇ I RESTAURACIÓ

la Fira comercial, el nou Espai Dolç-Salat acompanyarà als habituals Espai de moda i complements i Espai nupcial ‘Sí, quiero’. També com a novetat, als casaments en directe que s’hi faran (igual que l’any 2019), s’hi sumarà la celebració de dues Noces d’Or. A més, es farà cada dia una desfilada de moda, amb les novetats de temporada dels establiments locals i sorpreses.

Pel que fa a la Mostra Gastronòmica aquest tornarà a comptar amb nombroses activitats per a grans i petits, com tallers de cuina, degustacions o showcookings. Les activitats amb inscripció ja estan obertes. https://www.viladecans.cat/ca/inscripcionsfirasantisidre  .  https://www.viladecans.cat/ca/inscripciotallersinfantils

A més, la restauració local se suma la Fira oferint per primera vegada el Menú Especial de Sant Isidre, protagonitzat per producte de proximitat. Se servirà el 14 i 15 de maig al migdia en set establiments.

20 ANYS DE LA MOSTRA D'ENTITATS

Per altra part, la Mostra d’Entitats arriba a les dues dècades amb 53 associacions participants. Aquestes tindran estands informatius i organitzaran tallers, exhibicions, ‘masterclasses’ o desgustacions per apropar a gent de totes les edats la seva activitat. 

Enguany la Mostra es transforma en una gran factoria amb el seu Repte de Sant Isidre. Per reconeixer el paper de les associacions per moure la ciutat, aquesta activitat participativa tindrà com a protagonistes uns engranatges que la gent haurà de moure fent bo l’eslògan #TuEtsLaPeçaClau. Les entitats també han dissenyat un mural compartit a partir d’engranatges per reivindicar el seu valor social.

Us podeu descarregar el programa de mà en el següent enllaç:

http://www.gremihosteleriaviladecans.es/admin/uploads/programa-2022-marquesdetall.pdf

 

ACTIVITATS GREMI HOSTALERIA VILADECANS: