L'oci nocturn tornarà a obrir el proper 11 de febrer sense restriccions

El Govern anuncia el final de les restriccions a l'oci nocturn

El Govern ha aprovat que l'11 de febrer pugui reobrir l'oci nocturn, sense restriccions d'aforament ni limitacions horàries. Tampoc serà necessari l'ús del certificat covid, així ho ha confirmat la portaveu Patrícia Plaja.

Els locals d’oci nocturn podran tornar a obrir portes a partir de l’11 de febrer. Finalment, el govern ha aprovat que bars musicals i discoteques puguin reprendre l’activitat, suspesa des del 24 de desembre. Aquesta, de fet, era l’única de les restriccions imposades abans de Nadal que es mantenien vigents: el toc de queda ja es va aixecar el 21 de gener i la resta de restriccions –aforaments i limitació de reunions– es van eliminar el 28.

L’oci nocturn podrà reobrir sense limitacions d’aforament ni d’horaris. Tampoc no serà necessari presentar el certificat covid per poder entrar als locals.

Quan es va prendre la decisió de tornar a tancar bars musicals i discoteques feia una mica més de dos mesos que els locals havien recuperat l’activitat. Les patronals de l’oci nocturn havien reclamat al govern que fixés una data per poder reobrir els establiments i, en una reunió, la Generalitat els va posar sobre la taula la possibilitat que pogués ser l’11 de febrer, com finalment així serà.

Durant aquestes setmanes de tancament, les patronals han denunciat que el sector està arruïnat. Asseguren que, només a Barcelona, les pèrdues de la restauració i l’oci nocturn aquestes festes han estat a 200 milions d’euros.