El TSJC prorroga el toc de queda fins al 21 de gener i amplia els municipis afectats per aquest

El tribunal comparteix que és una mesura "necessària" per frenar els contagis de la covid

Toc de queda prorrogat fins al 21 de gener a Catalunya. 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat avui el manteniment del toc de queda, d’1 de la matinada a les 6 del matí, catorze dies més, tal com li havia demanat el Govern. La Fiscalia Superior de Catalunya, que s’havia oposat a la primera restricció, ja va informar ahir que dona suport a prorrogar la mesura restrictiva davant els informes presentats per l’administració.

En concret, la Comissió Delegada del Govern en matèria de covid-19 va aprovar de demanar la pròrroga  de les mesures durant catorze dies. A mésha actualitzat la llista de municipis on s’aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna. La nova llista inclou 124 municipis, s’han incorporat vuit més: Alcarràs, Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt, Torroella de Montgrí, Vilanova i la Geltrú. Es mantenen els nou municipis illa que hi ha en la resolució vigent. Les mesures, que fins ara estaven en vigor fins al 7 de gener, s’han prorrogat fins al dia 21.

Ara amb el vistiplau  del TSJC es mantindrà durant 14 dies més la restricció de la mobilitat nocturna, d’1 de la matinada a 6 del matí, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la limitació de les bombolles i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. La capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants continuarà sent del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d’oci nocturn romandran tancats, mentre que l’aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El  Govern informa que teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

Us recordem que  el TSJC ha de resoldre la  reclamació de sector de l'oci nocturn i la restauració  perquè derogui la mesura del Govern de tancar tots els establiments de nit.