Els locals de restauració seguiran tancats i només podran servir menjar per emportar fins a les 21 h, tot i que el delivery podrà funcionar fins les 22h

Els locals de restauració seguiran tancats i només podran servir menjar per emportar fins a les 21 h, tot i que el delivery podrà funcionar fins les 22h

Publicats al DOGC de diumenge 25 d'octubre el DECRET 127/2020, de 25 d'octubre, per a l'adopció de les mesures necessàries en el territori de Catalunya durant la declaració de l'estat d'alarma davant la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID19 i la RESOLUCIÓ SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

A partir d'aquest diumenge ningú podrà circular pels carrers de Catalunya entre les 22.00 h i les 6.00 h, en una nova restricció per intentar reduir els contactes i l'expansió del coronavirus. El toc de queda, sense precedents fins ara, tindrà excepcions, com ara anar a treballar o tornar a casa després de sortir de la feina, així com qualsevol urgència sanitària o haver d'atendre persones grans o amb algun trastorn que tinguin una emergència en horari nocturn. També es podrà sortir a treure els animals de companyia de 4 a 6 del matí, sempre que sigui a prop de casa i es pugui demostrar que no s'ha pogut sortir abans per motius justificats, com estar treballant.

Els establiments oberts al públic hauran de tancar la porta a les 21 h, amb l'excepció dels esdeveniments culturals, que podran seguir fins a les 22 h.

A partir d'aquesta hora caldrà marxar cap a casa i s'haurà de conservar el tiquet (físic o digital) per demostrar que s'ha assistit a un acte cultural si un agent ho requereix.

Els establiments de restauració, en canvi, hauran de seguir com fins ara, sense poder atendre els clients a l'interior, però ara hauran de tancar a les 21 hores. Amb tot, els repartiments a domicili es podran fer fins a les 22 hores, una incongruència més del Govern, que semba entestat a demostrar dia rere dia, que de restauració ni entèn ni vol entendre.

Aquesta nova restricció se suma a les que ja hi havia vigents, com la limitació de reunir-se amb un màxim de sis persones.

Tots aquests detalls els han explicat aquest diumenge al vespre el conseller d'Interior, Miquel Sàmper; el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, i el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado en una compareixença amb força confusions.

La nova restricció ha sigut possible gràcies al fet que el govern espanyol ha aprovat aquest matí l'aplicació de l'estat d'alarma en un consell de ministres extraordinari. Aquest marc jurídic permet a les comunitats autònomes establir noves restriccions sense necessitat de tenir l'aval de la justícia. D'aquí la publicació al DOGC del DECRET 127/2020, de 25 d'octubre, per a l'adopció de les mesures necessàries en el territori de Catalunya durant la declaració de l'estat d'alarma davant la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID19.

Sancions a partir de dilluns

A partir de dilluns, doncs, els agents començaran a sancionar les persones que trobin pel carrer entre les 22 i les 6 h si no poden demostrar que s'inclouen en alguna de les excepcions previstes. Les multes aniran dels 300 als 6.000 euros, en funció de la seva gravetat i reiteració o la desobediència als agents de l’autoritat.

Descarregueu-vos aquí les disposicions

DECRET 127/2020, de 25 d'octubre, per a l'adopció de les mesures necessàries en el territori de Catalunya durant la declaració de l'estat d'alarma davant la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID19.

RESOLUCIÓ SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.