Inauguració de la 35a edició del Festival Al Carrer

Aquest divendres, 5 de juliol, s'ha inaugurat la 35a edició del Festival Al Carrer, la cita més cultural i festiva de la ciutat que envairà els carrers de Viladecans, transformant-la en un escenari artístic totalment gratuït que tothom podrà gaudir fins el 7 de juliol.

Comptarà amb la participació de 36 companyies nacionals i internacionals que oferiran un total de 77 funcions en diferents espais de la ciutat. La programació fa un repàs de tot tipus de gèneres i formats, passant per instal·lacions lúdiques, circ i fins i tot un espectacle de drons, el qual suposa una novetat respecte a les anteriors edicions.

Amb la programació d’aquest any, Al Carrer reforça el seu compromís amb la inclusió, augmentant el nombre de persones joves involucrades en diferents aspectes del festival, així com la presència de companyies femenines. Al Carrer és un festival fet perquè tothom el pugui gaudir i formar-ne part d’alguna manera.

Seguint la línia del Festival Al Carrer, la programació aposta per oferir espectacles de tots els gèneres i formats. Enguany, de les 36 companyies, 21 són grups catalans (tres de Viladecans) i deu, de la resta d’Espanya. A més, el festival comptarà amb cinc companyies internacionals, quatre franceses i una italiana, aportant una visió artística diversa i innovadora.

Durant aquests trenta-cinc anys, més de 1.200 companyies de tot el món han presentat les seves creacions a Viladecans, fent del festival Al Carrer una de les expressions culturals més importants de Catalunya. El festival treballa estretament amb la comunitat local, reservant espai per a la creació local cada any.