Viladecans exemple de bones pràctiques de joventut en una jornada comarcal

Per un matí, el Centre de Recursos per a Joves Can Xic ha estat el centre de les polítiques de joventut del Baix Llobregat amb la XVI Jornada Comarcal de Joventut.

Enguany la temàtica ha sigut 'La joventut al centre de la participació, de receptora passiva a protagonista activa'. L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda. Durant la seva intervenció ha recalcat que les institucions tenen la responsabilitat de trobar solucions als problemes als quals s'enfronten els i les joves. Segons ha explicat, "des de Viladecans les nostres prioritats són: l'abandonament escolar 0; treballar en habitatge assequible i la creació d'espais d'oci, cultura i lleure juvenil. Actualment, amb Can Xic i pròximament amb el nou cinema, que generarà nous espais i ofertes per als joves". També ha posat com a objectiu primordial "ser capaços d'arribar, dialogar i fer partícips als joves a través de noves fórmules de polítiques de participació".

La ponència principal de l'acte ha estat a càrrec de la doctora en ciències polítiques i socials i especialista en joventut i participació ciutadana, Mariona Ferrer-Fons, que ha explicat els processos participatius amb joves, com fer-los inclusius i garantint-ne la qualitat democràtica, i després ha donat lloc al torn de preguntes.

També s'ha dut a terme una taula d'experiències on diversos professionals d'institucions i fundacions del Baix Llobregat, han mostrat propostes fetes al seu territori. En el cas de Viladecans, Laura Cayetano, tècnica de joventut, ha parlat sobre les trobades d'estudiants a Can Xic.

Finalment, el discurs de tancament ha estat realitzat per la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Viladecans, Olga Morales i el conseller de Joventut del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Víctor Flores.

L'acte també ha comptat amb la presència de la responsable de Programes de Participació i Inclusió de l'Agència Catalana de la Joventut, Aina Zabala; el diputat delegat de Joventut, Javier Silva i la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez.