La Volta Ciclista a Catalunya 2024 tindrà arribada a Viladecans

La Volta Ciclista a Catalunya 2024 comptarà amb nombroses novetats, entre les quals una arribada inèdita a Viladecans. Serà la primera vegada en les 103 edicions d’història de la Volta que la ciutat aculli una meta de la cursa, on els millors ciclistes del món es veuran les cares entre els pròxims dies 18 i 24 de març.

La Volta confirma així aquesta nova meta gràcies a l’acord entre l’Ajuntament de Viladecans i l’organització de la cursa, després que a la darrera edició la ciutat acollís un esprint intermedi de la 7a etapa. A banda d'aquesta vinculació, Viladecans també ha gaudit de grans èxits relatius al ciclisme en els darrers anys amb la consecució de medalles paralímpiques i títols mundials per part de Sergio Garrote, un dels grans emblemes del ciclisme adaptat actual.

L'alcalde Carles Ruiz ha explicat que se sent "molt il·lusionat davant d'aquest important esdeveniment. Viladecans és una ciutat compromesa amb l'esport, la mobilitat i la sostenibilitat, aspectes que han estat reconeguts recentment per la Unió Europea, que ens ha nomenat capital mitjana verda de la UE, a través del reconeixement Green Leaf 2025. Creiem en la pràctica esportiva, que ajuda a la bona salut de les persones, i creiem en el ciclisme, tant esportiu com d'oci, o com a mitjà de transport personal; per això hem creat a la ciutat 23 km de carril bici i 32,5 km de ciclocarrers. Esperem que el dia de l'arribada de la Volta tothom surti a veure l'espectacle, siguin o no aficionats, de totes les edats. Viladecans està sobradament preparada per acollir una arribada d'etapa de la Volta, i la rebrà amb ganes de fer-ho bé i que sigui un gran dia de festa esportiva".

“Estem molt contents de poder confirmar una nova arribada inèdita en la llarga història de la Volta i fer-ho de la mà de Viladecans, que en els darrers anys ha demostrat el seu interès amb la cursa. La Volta continua obrint noves portes i estic convençut que els viladecanencs i tots els aficionats al ciclisme gaudiran d’un magnífic espectacle” assegura Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva.

Amb aquest anunci, la Volta Ciclista a Catalunya ultima ja els últims detalls del recorregut de la seva 103a edició, fet que la converteix en la cursa per etapes amb més edicions del calendari mundial per darrere del Tour de França i el Giro d’Itàlia. Plenament consolidada en el calendari de l’UCI World Tour, la cursa catalana compta amb la presència assegurada dels 18 millors equips ciclistes del món i una destacada difusió mediàtica internacional.

Tota la informació de la Volta a Catalunya a www.voltacatalunya.cat