L'alcalde Carles Ruiz inaugura el fòrum de ciutats sostenibles GreenCities

Viladecans és protagonista aquesta setmana al Fòrum Greencities i Smart Moving, que se celebra a Màlaga els dies 20 i 21 de setembre. L’alcalde Carles Ruiz, com a copresident de la xarxa estatal de ciutats innovadores Innpulso, va ser una de les autoritats que van inaugurar la cita, on participen ciutats, empreses i experts. Ruiz va destacar en el seu discurs que “les tecnologies aporten solucions innovadores als reptes de les ciutats que cal incorporar en la gestió diària dels ajuntaments per millorar la qualitat de vida de la gent i el compromís ambiental dels municipis”.

green cities

COMPARTINT EXPERIÈNCIES

En el primer dia de l’esdevenimen, l’alcalde també va participar en la Trobada de Líders Urbans, així com en una taula rodona per compartir l’experiència del servei Viladecans Soluciona, per a la gestió d’incidències a la via pública amb la col·laboració ciutadana a través d’una plataforma virtual. En la jornada final del fòrum, Carles Ruiz també és conferenciant en una taula rodona sobre el creixement sostenible dels territoris per a  millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Viladecans també ha estat un dels referents en el nou espai del fòrum City Speakers, on les ciutats donen a conèixer com afronten els seus reptes. Jordi Mazón, tinent d’alcalde de Mobilitat, Residus i Transició Energètica, ha exposat el treball per assolir l’objectiu de la neutralitat climàtica a Viladecans l'any 2030 a partir d’un model de Missions amb una governança compartida entre administració i societat.

La presència en aquest fòrum estatal és, segons Ruiz, una gran oportunitat “per compartir experiències i per projectar la feina de Viladecans, que està fent un gran treball com demostra que enguany la ciutat és finalista del guardó europeu Green Leaf”, una distinció que premia a les ciutats de menys de 100.000 habitants que destaquen per la seva trajectòria i compromís davant l'emergència climàtica i per adaptar-se a les conseqüències. El 5 d'cotubre es coneixerà la ciutat guanyadora.