El bosc, preparat per a l'estiu

Al juny s'estan fent tasques a l'espai forestal per repassar i netejar les franges de protecció contra incendis del nucli urbà, tot reduint la densitat de l'arbrat i tallant el sotabosc. L'actuació, finançada entre la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament, adequa la franja existent a la legislació vigent i l'amplia per cobrir el nou espai de frontera amb el barri de Llevant. Així, es redueix el risc de propagació d'un potencial foc i es facilita l'accés dels equips d'extinció. A més, amb aquestes actuacions de neteja, els habitatges i les persones estan més protegides en cas d'incendi forestal.

Aprofitant aquestes feines, amb el finançament de l'Àrea Metropolitana (AMB) s'estan millorant diversos trams de camins amb fortes pendents i s'està fent un gual de pedra a la riera de Sant Climent.

LA VIGILÀNCIA, EINA CLAU

Del 21 de juny al 31 d'agost, al llarg de set hores al dia una patrulla vigila les zones forestals de Viladecans, Sant Boi i Sant Climent gràcies al Pla d'Informació i Vigilància (PIV). Té assignades tres tasques de prevenció molt importants: sensibilitzar, dissuadir de les accions de risc i avisar davant senyals que indiquin l'inici d'un foc. El Pla es desenvolupa en col·laboració entre la Diputació, l'Ajuntament i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Sant Ramon, un col·lectiu de persones voluntàries que enguany compta amb dotze incorporacions. Qui desitgi formar-hi part encara ho pot fer tot contactant amb l'ADF en el 93 659 03 14.