Abelles locals troben una segona llar al Solsonès

Viladecans porta anys fent una ciutat més amable i sensibilitzada amb les abelles, clau per a la pol·linització i en perill d'extinció.

De la mà de l'associació catalana Amics de les Abelles i dins de la iniciativa Redicat, Viladecans ha traslladat al municipi de Riner un rusc amb 20.000 abelles. Tots dos ajuntaments participen en la iniciativa per conscienciar del paper de les abelles en la biodiversitat i sumar per a la seva conservació. 

Fa un temps es van posar unes caixes niu en diversos punts de Viladecans, que van apadrinar alumnes de 5è de l’Escola Miquel Martí i Pol. I, coincidint amb la floració dels ametllers i el moment en què les abelles reines busquen nous espais, els mateixos alumnes de l'escola Miquel Martí i Pol els van traslladar a Riner, on van realitzar diverses activitats per conèixer millor les abelles.

Per a la tinenta d’alcalde Encarna García, l'actuació també va servir per connectar el món urbà, amb Viladecans, com a ciutat amb 67.800 habitants i 20 km2, i el rural, amb 260 habitants i 40 km2, ja que, tal com indica, "Ens vam adonar que vivim molt diferent la biodiversitat a la ciutat a com la viuen els alumnes d’un micropoble, en aquest cas de Riner". A la vegada que afegeix que, "El coneixement que es poden transmetre els nens i nenes, tant de Riner com de Viladecans, tenint com a eix vertebrador el carinyo i l’amor per salvar les espècies, pensem que és impagable". 

Avui, 18 d'abril, s’ha fet el retorn, i els 25 alumnes de l’escola de Riner han visitat Viladecans, que juntament amb els alumnes d’aquí han realitzat diferents activitats relacionades amb el món de les abelles.